Gürel açıklamasında şu sözlere yer verdi, “17 Ağustos günü Türkiye'nin ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilimizde ağırladık.  "Milletin Sesi" adlı programımız gereği sabah deprem anıtını ziyaret edip kaybettiklerimizi andık. Daha sonra Tarım Sektörünün Temsilcileriyle verimli bir toplantı yaptık. RDKM'de partimizin Grup Toplantısını coşkuya gerçekleştirdikten sonra Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK'lardan oluşan yaklaşık 300 kişilik bir grupla samimi bir görüşme yaptık ve Genel Başkanımızla beraber Esnaf Gezisi gerçekleştirmek için Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nin önüne geldik. Yaklaşık 10 dakika erken gelmemize rağmen binlerce kişi Genel Başkanımızı karşılamaya gelmişti. Genel Başkanımız kalabalığı zorla yararak bir bankın üstüne çıktı ve Yalovalılara seslenmeye başladı. Daha 1-2 dakika geçmedi ki Uğur Mumcu İş Hanı'nın 3. katından, (muhtemelen sadece orayı ayarlayabildiklerinden dolayı) AKP İl Başkanının şahsi ofisinden büyük bir provokatif  pankart indirildi.

Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek için AKP İl Başkanı geceden hazırlanmış, 40 m² bir pankart yaptırmış, ofisinin pencerelerinin üstüne anlaşılmayacak şekilde rulo halinde o brandayı çivilerle sabitlemiş, iplerle bağlamış, açacak kişileri yerlerine yerleştirmiş. Bayağı emek ve para harcamış yani bunun için.

Tabi edepsizce hazırlanmış bu provokatif pankart açıldıktan sonra coşkulu kalabalık çok sinirlendi. Yuhalayanlar, pankartı indirmeye çalışanlar. Ortalık karıştı birden. Peki ya kontrol edilemeseydi binlerce kişinin öfkesi? Ya insanlar yaralansaydı? Ya etrafa zarar verilseydi? Sorumlusu kim olacaktı bunun? Tabi ki AKP İl Başkanı. Allahtan toplananlar öngörülü insanlardı ve Allahtan CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Türkiye'nin en barışçıl, en özgürlükçü, en beyefendi kişisi. Hemen müdahale etti ve kızgın kalabalığı yatıştırdı. AKP İl Başkanına ve AKP'ye bir siyaset dersi verdi. Bir siyasi edep dersi verdi. Bir insanlık dersi verdi. Bir demokrasi dersi verdi.

AKP Yalova siyasetinde bir ilke imza attı. Bir partinin genel başkanı hem de ana muhalefet partisinin genel başkanı konuşma yaparken sinsice, gizlice hazırlanmış bir pankartı AKP İl Başkanının ofisinden sallandırdılar ve kendilerini tatmin ettiler. Muhtemelen o sırada gizli bir yerden binlerce kişiden oluşan kalabalığı izleyip birbirlerine gülümsemişlerdir. Ülkeyi yöneten partinin yetkilileri olarak görevimizi yaptık, tam da Recep Tayyip Erdoğan'a yakışan bir il başkanlığı gibi davrandık diye düşünüp, gurur bile duymuşlardır kendileriyle muhtemelen. Elbette;

- Kemal Kılıçdaroğlu'nun televizyonda karşısına bile çıkmaktan korkan bir Cumhurbaşkanının partisinin il başkanından da bu beklenirdi zaten.

- 128 Milyar Doları kime, kaçtan sattığını açıklayamayan bir partinin il başkanından da bu beklenirdi zaten

-Ayda 10.000 Dolar rüşvet alan siyasetçiyi bilmesine rağmen açıklamayan bir partinin il başkanından da bu beklenirdi zaten.

Yani garipsememek lazım. Zaten AKP İl Başkanı tam da AKP Genel Başkanına uygun bir hareket yapmıştır. İşte CHP olarak bizim değiştirmeye çalıştığımız zihniyet tam da budur. Siyasi ahlaktan uzak, demokrasiden uzak, hak ve özgürlüklerden uzak, bağımsız hukuktan uzak AKP zihniyeti bir kez daha, açıkça kendini tam olarak göstermiştir. Ayrıca Allahın işi, AKP İl Başkanlığı bunları yaparken Yalova Belediyesi davasıyla alakalı son bilirkişi raporu da gelmiş. 3. bilirkişi raporu da hem belediye başkanımızın hem de başkan yardımcımızın suçsuz olduğunu tekrar açıkça belirtiyor. Yani tatlı su kurnazları pankartı da yanlış hazırlatmışlar esasında hukuken.

Tabi herkes biliyor ki bunlar korkudan yapılıyor. Ödleri patlıyor. İktidarı kaybedeceklerini biliyorlar. Halkın arasında gezemiyorlar. Ekonomiyi batırdılar, adaleti yerle bir ettiler, demokratik hak ve özgürlükleri yok ettiler. Ama kaçış yok. Sandık geliyor. Geliyor Gelmekte Olan.

Üzüldüğüm şey şu; ne yazık ki AKP Yalova'da siyasete yeni bir edepsizlik tarzı getirmiştir. Peki bundan sonra ne olacak? Ya Recep Tayyip Erdoğan Yalova'ya geldiğinde, AKP İl Başkanını örnek alanlar olursa ne olacak? Allah korusun ne pankartlar asılabilir bir düşünün.

Aman yanlış anlamayın sakın, böyle bir şeyi CHP İl Başkanı Mehmet Gürel olarak ben kesinlikle yapmam. Çünkü ben Yalova'da, ilk seçimde Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı olacak kişisini, yani Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsil ediyorum.  O yüzden, genel başkanımın kalitesine layık olmaya çalışan ben, siyaseten asla böyle küçülemem.

Editör: TE Bilişim