Başbakan’la birlikte yürürken dakikalarca sıkı bir sohbet içinde olduğu görülen Kent Konseyi Başkanı, o gün neler konuşulduğunu gazetecilere anlattı. “Fitoz, Başbakanımızla eskiye dayanan bir dostluğumuz bir arkadaşlığımız var. Onun benim evimde onun da benim evimde kaldığımı günlerdeki anılarımızı biraz tazeledik. Ufak tefek Yalova ile ilgili sıkıntıları dile getirdik.

Biliyorsunuz törende Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da vardı. Bakanlarla da konuşma, görüşme imkanı bulabildik. Yalova 3 kalkınmış ilin ortasında ama fakir kalmış bir yer. Özellikle gençler, işsizleri daha çok ön plana çıkaralım dedik. Onlarla ilgili görüşmelerimiz oldu. Ben özellikle Sanayi Bakanı ile görüştüm. Bakanımızdan Yalova’ya özel ilgi göstermesini talep ettik.

Geçtiğimiz yıl çiçekçilik ile ilgili 6 milyon gibi bir para gönderildi. O paranın akıbetinin ne olduğunu sordu. Kamulaştırmalara çok para gittiğini söylediler ilave 6 milyon lira şaka yolu istendi. Projelere dayalı olursa destek oluruz dediler” diye bilgi verdi. Fitoz’un Başbakan’la olan sohbetinde dile getirilenler böylece Fitoz’un kendi ağzından açıklanmış oldu.

 

Editör: TE Bilişim