Yalova Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk ve zimmet olayı sonrası görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın durumu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündemindeydi. Kılıçdaroğlu, TBMM’de düzenlenen partisinin son grup toplantısındaki konuşmasının yaklaşık 4,5 dakikasını Salman’a ayırdı. Belediyede yaşanan yolsuzluk olayı sonrası Vefa Salman’ın ilk iş savcılığa başvurduğunu ama buna karşın kendisinin soruşturmaya dahil edilip görevden uzaklaştırıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bilirkişi raporlarına itirazları da eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan İddia

3 kez alınan bilirkişi raporlarında Vefa Salman’ın suçsuz olduğunun belirtildiğini kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Buradan AK Parti’ye geçmişte oy vermiş, vicdan sahibi herkese sesleniyorum. Ya Allah aşkına bu karar adalete yakışıyor mu yakışmıyor mu? Bilgiler geliyor. Doğru karar vereceğiz ama bizi sıkıştırıyorlar. Bizi sürmekle tehdit ediyorlar. Eğer bu kararı vermezsek nerelere gideceğimizi biz de bilmiyoruz diyorlar. Ve bunun adı adalet oluyor, yani adaletsizlik.”

“Mahkemeyi ele geçirmişsiniz”

Son duruşmada yaşanan olaylara da değinen Kılıçdaroğlu, “Mahkeme salonunda arkadaşlarımız itiraz ediyorlar. Bu sefer “Efendim, CHP’liler mahkemeyi bastı” diyorlar. Şimdi ben vicdan sahibi olan herkese sesleniyorum. Elini vicdanına koyup bir düşünsün. Mahkemeyi basmak değil, mahkemeyi ele geçirmişsiniz zaten. Saray iktidarı var orada. Savcısını, hakimini ele geçirmişsin. İstediğin talimatı verdiriyorsun, CHP itiraz ediyor “Niye itiraz ediyorsun” Yani boynumuzu giyotine mi uzatalım? Mücadelemizi sürdüreceğiz. Vefa Salman bizim onurumuzdur ve gururumuzdur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim