Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Belediye Başkan adayının Vefa Salman olarak açıklanmasının ardından bir açıklama yapan HP üyesi ve ADD Yalova Şubesi Başkanı Orhan Koçal CHP'nin bu süreçte bir partililik sınavından geçtiğini söyledi. 

Koçal açıklamasında, "Aday adaylığı aşamasında birine aleni taraf olup diğerine haksızlık etme endişesi taşıyan, partimiz için en uygun adaya sadece sandıkta taraf olmayı tercih eden, atama olacağı kararı kesinleştikten sonra da Genel Merkezin kararını bekleme sabrını gösteren üye arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Birçoğu kendi sosyal paylaşım alanlarında bile bu dikkati gösterdiler, parti içi demokrasi taleplerini adaylar üzerinden değil bireysel fikirleri üzerinden ortaya koydular. Seçim öncesi sancısız geçmesi gereken süreçte bu tavrı gösterenlerin takdir topladığına ve doğrusunun da bu olduğuna eminim Genel Merkezimiz kararını açıkladı, Sayın Vefa Salman aday adaylığı çalışmalarına artık aday olarak devam edecek. Aday belirlenme yöntemi gönlümüzden geçtiği şekilde olmadı, bu sadece bizce değil daha birçok yerde üzüntüyle karşılanan parti içi bir sorundur. Bizim sorunumuzu Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin sorunu haline getirme hatasına düşmemeliyiz.

Ancak gerçek öyle değil, bu nedenle idealimizdeki siyaset anlayışını zaman ve öncelik sırasına koymamız gerekiyor. Asla vazgeçmeyeceğim parti içi demokrasi mücadelem yüzünden yakın geçmişte partiden ihraç edilme noktasına gelmiş dahi olsam, bugünün bunları konuşturma ve tartıştırma günü olmadığını görebiliyorum. Sıradan bir yerel seçim değil yaşayacağımız, birbirimize vereceğimiz demokrasi dersinden daha fazlasına ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz.

Unutacak mıyız...? Hayır, zamanı gelince parti içi kongrelerde tartışma ve gereğini yapma hakkımızı saklı tutarak, sadece bugünün gerektirdiği gibi davranacağız. Bize umut bağlayan seçmene bir zafer yaşatma derdine düşeceğiz. Bunu hiç kimseye borçlu değilsek, meydanlarda canları pahasına iktidar terörü ile mücadele eden GEZİ nesline borçluyuz. Barolar, Sivil Toplum Örgütleri hatta siyasete uzaktan bakanlar ayakta, onların çabaları siyasi bir güç haline gelmedikçe daha çok genç arkadaşım bizim ataletimizin, iç çekişmelerimizin bedelini öder. Bu sorumlulukla davranırsak kırgınlığımızın hafifleyeceğine eminim, ben bu şekilde motive oluyorum herkese de tavsiye ederim.

Çabamız Vefa Salman'ı belediye başkanı yapmaktan çok daha öte, eşitliği adaleti özgürlüğü iktidar kılma çabasıdır, yerel seçimler bunun ilk hedefidir, buna ortak olmaz, sadece adaya bırakırsak, kazanan da sadece aday olur. Bizler adayımızın yanında olacağız bu seçimi beraber kazanacağız ve sonrasında da yüz akı bir yerel yönetim sergilemesinin takipçisi ve destekçisi olacağız. Kendisinin de bu çabaların hakkını vereceğini umuyor tüm üyelerin ve gönüllülerimizin gereğini yapacağına inanıyorum. Yolumuz açık olsun" dedi. 

Editör: TE Bilişim