CHP Yalova İl Teşkilatı, AK Parti Yalova İl Teşkilatı tarafından gerek Yalova Belediyesi ve gerekse CHP’ye yönelik eleştirilere gövde gösterisi yaparak cevap verdi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP’li içe ve belde belediye başkanları tek tek söz alarak icraatlarını anlattılar. İlk olarak CHP  Yalova İl Başkanı Ertan Şener söz aldı. AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel’in sözlerine cevap veren Şener, “AK Partililer bizi eleştirmiş. Biz eleştiriye her zaman açığız. Ancak AK Parti Milletvekili bize milletle dalga geçen bir partinin mensupları dedi. Bu hoş bir söz değil. Biz CHP’ye kimsenin hakaret etmesine izin vermeyeceğiz. Siz ülkeyi içerisine düşürdüğünüz durumundan bahsetmeyeceksiniz. Halkı yoksulluğa esnafı borç batağına sürükleyeceksiniz. Sonra da bize milletle dalga geçen partinin mensupları diyeceksiniz. Kimin halkı aldattığını, kimin iktidarda kalmak için aldatıldığını da halk çok iyi biliyor” dedi.

Belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları çalışmaları anlattı
CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener’in konuşmasının ardından CHP’li belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları da sırayla söz alarak mevcut durumlarını özetlediler. İlk olarak söz alan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Borç batağında devraldığımız Çınarcık Belediyesini kasasında para olan bir belediye haline getirdik. Şu an borcumuz yok” dedi.
Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman da söz alarak, “9 yıldır belediye başkanlığını sürdürdüğüm beldede en büyük ihtiyaçlardan birisi durumundaki arıtmayı belediyemiz öz kaynakları ile hayata geçirdik. Alt ve üst yapıda birçok hizmet ürettik” diye konuştu.
Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal ise, “Görevi devraldığımızda beldede neredeyse hiçbir hizmet yapılmamıştı. 6 milyon TL gibi düşük bir bütçe ile söz verdiğimiz yatırımların %90’ını yerine getirdik” dedi.
“Her yıl aynı boş söylemler”

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, AK Parti tarafından yapılan 2017 Denetim Raporunun değerlendirme toplantısında dile getirilen sözlere cevap verdi. “4 yıldır aynı boş söylemleri dinliyoruz” diyen Başkan Salman; “Her yıl vatandaşlarımız bunların temcit pilavı gibi aynı şeyleri zırvalamasından, biz aynı şekilde bunlara cevap vermekten bıktık usandık. Ama ne yazık ki ‘Metal Yorgunluğunun’ en güzel örneğini sergileyen bu arkadaşlar aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp önümüze koymaktan bıkmadılar” dedi.

4 Yıldır Tek Hedefleri Ne Yaparız da Halk ile Arasını Açarız

“Her yıl gerçekleştirilen, görevi ve yetkisi sadece tavsiyelerde bulunabilmek olan Denetim Komisyonu sonrasında bire bir örtüşen açıklamalarla vatandaşlarımızın karşısına çıkıp sadece ve sadece oturdukları yerden sallayarak karalamaya, çamur atmaya çalışıyorlar” diyen Başkan Vefa Salman; “4 yıldır tek bir hedefleri var halkımız ile aramı açmak. Başara biliyorlar mı? Tabi ki hayır. Çünkü gerçekler ortada. Her yıl üzerine basa basa söylüyoruz. Bizi bu ülkenin, bu devletin, bu konuda eğitim almış konusunun uzmanı Sayıştaş Denetçileri denetliyor. Ocak ayında yine gelerek 2017 yılı denetimlerini gerçekleştirdiler. Bu denetimlerden bize sıkıntı çıkmıyor. AK Partinin ‘Prof. Uzman Denetçileri’ belediyeyi yerden yere vuruyor. Utanmasalar Sayıştaş Denetçileri işini bilmiyor diyecekler. Bence genel merkezleri bu üç arkadaşı uzman denetçi olarak işe alsın” diye konuştu.

Siz Önce 2014’ün İlk 5 Aynın Hesabını Verin

Belediye Başkanı Vefa Salman açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Biz belediyeyi hangi şartlarda aldık vatandaşlarımıza bunu daha önce açıkladık. 2013 yılı sonunu baz alarak yaptıkları açıklamayla sadece kendilerine güldürüyorlar. Biz belediyeyi 2014 Ocak ayında devir almadık. Haziran ayında devir aldık. Şimdi onlara diyorum ki eğer partinizin adındaki gibi adaletliyseniz çıkın 2014 yılının ilk 5 ayında yani seçim döneminde bu belediyeyi ne kadar borçlandırdınız açıklayın. AK Partinin bu belediyeye yükü 107 milyon 797 bin liradır. Bugün ki borç 161 milyon 063 bin liradır. Fark 53 milyon 266 bin liradır. Yani bizim 4 yılda yapmış olduğumuz borç bu kadardır.”

Vatandaş Borcunu Ödeyemiyor

Sözlerini basın toplantısında basına yansıtılan ithamlara karşılık vererek sürdüren Başkan Salman; “Yalova’da değil ülkede şuan bir deprem var. Bunun adı ekonomik deprem. Tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de vatandaşlarımız ekonomik koşullar nedeniyle ödeme zorluğu çekmekte. Ödeme yapılması için gerekli yasal bütün girişimler yapılmasına rağmen vatandaşlarımız borçlarını ödeyememekte. Ödeyebilecek olanlarda devlet nasılsa af çıkartıyor demekte ve ödememekte. 4 yılda 4 af çıkartırsanız olacağı bu. Yalova’nın nüfusu artmakta. Buna bağlı olarak hizmet ettiğimiz saha genişlemekte. 4 yılda 200’e yakın proje ürettik. Vatandaşımıza bizden önceki dönemde sunulan birçok hizmeti 2 - 2,5 katına çıkarttık” dedi.

SGK’ya Neden Borçluyuz Acaba?

“SGK yaptığı bir resmi açıklamada alacağının %82’lik oranının belediyelerde olduğunu söyledi” diyen Başkan Salman; “Tüm kamuoyunun bildiği üzere mülkü belediyemize ait ama kullanımı belediyemizde olmayan bir binamızı SGK’ya vererek bu borç yükünden belediyemiz kurtulacaktı. Bu binamızı şimdi Emniyet Müdürlüğü kullanıyor yani sadece adı belediyenin olan bir bina. Hepinizin malumunca bu teklifimiz Mecliste AK Parti oylarıyla ret edildi. Gerekli yasal süre içerisinde bizde müracaatımızı yaparak bu borcu taksitlendirdik. Böylelikle belediyemize bu konuda bir de sevgili AK Partili Meclis üyelerimizin kıyağı olarak 26 milyon 500 bin liralık faiz yükü bindirildi. Anaparayı da ilave edersek 31 milyon liralık borcumuz silinecekti. Yeri gelmişken belirtmekte de fayda var belediyenin mülkü satılmasın denebilir. Bizim 4 yılda belediyeye ait satışmış olduğumuz mülklerin toplam bedeli geçtiğimiz dönemde satışı yapılan bir Arberetum arazisi dahi etmemektedir” dedi.

46 Aydır Ödenince Moralleri Bozuldu

“2014 yerel seçimlerinde belediyenin ne kadar çok borcu olduğunu gayet iyi bilen bu zatı muhteremler 2 ay sonra maaş ödeyemez söylemleriyle dolaştılar sokaklarda” diyen Başkan Vefa Salman sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu söylemlerinin üzerinden 46 ay geçti. Bu süreçte çalışanlarımızın maaşları ödendi. Tabi biz birileri gibi şov yapıp pastalar keserek maaş ödemediğimiz için bunu çokta dillendirmedik. İşçilerimizle iki tane sözleşme yaptık. İkisinin de başlamasıyla bitmesi bir oldu. Kimseyi aylarca oyalamadık. Yüksek hakeme göndermedik. Bunları yapanlar sizlersiniz. Bizi kendinizle karıştırmayın belediyemizde 3 aydır maaşını almamış personelimiz bulunmamaktadır. Pinokyoluk yapmayın. Unutmayın siz emekli ettiniz emekli ikramiyesini biz ödedik. Yıllardır işçi ikramiyesini alamamış işçilerimiz vardı hepsini kendilerine ödedik. Biz değil siz aylarca personele maaş ödemediniz. Lütfen kendinizle bizi karıştırmayın.”

Taşeron Sayısı 724 Değil

Komisyon üyelerinin inceledikleri evraklardan dahi bi haber olduğunu belirten Başkan Salman; “Yalova Belediyesi’nin taşeron işçi sayısı 724 değil 631 kişidir. Biz devir aldığımızda 425 kişiydi. Mezarlık hizmetleri personeli belediye personeli değildi 30 kişi bu nedenle işe alındı. Hizmet Masaları personeli hülle yoluyla çalışıyordu 16 kişi belediye bünyesine geçti. Güvenlik bulundurmak zorunlu hale getirildi 25 kişi istihdam edildi. Bu neden zorunlu olarak 71 kişi işe alındı. 4 yılda işe aldığımız kişi sayısı 135’tir. 4 Yılda Yalova’nın nüfusu 40 bin kişi arttı” dedi.

Yemekler Kime Verildi Gayet Açık

Başkan Salman, AK Partililerin son iki yıldır temsili ağırlama giderlerine takılmış durumda olduklarını belirterek şunları dile getirdi; “Yalova büyüyor. Yalova büyürken Yalova’yı da güzelleştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalarda takdir topluyor kuruluşlarca ödüllendiriliyoruz. Buda beraberinde Yalova’ya olan ilgiliyi arttırıyor. Yerli ve yabancı bazda birçok konuğu kentimizde ağırlıyoruz. Oradaki faturalarda da o yemeklerin nerede yendiği, kimlere verildiği açıkça yazıyor. Günlük olarak 200 aileye sıcak yemek gidiyor. Ayrıca kamu yararına çalışan derneklere, STK’lara, spor kulüplerine, Muhtarlarımıza, İmamlarımıza, Emekli Öğretmenlerimiz bu kalemden ağırlanmakta. Karşılaştırma yapmak isterlerse arkadaşlar misafirleri geldiğinde oralara gidip birlikte yemek yiyip sonunda ne kadar hesap verecek bunu deneyebilir. Sonuçta kamuya açık alanlar buraları. Gizli saklı yerler değil.”

2013 Yılında Temsili Ağırlama Gideri 4 Milyon Lira

“Bizi eleştirenlerin bu kaleme 2013 yılında harcadığı para 4 milyon lira” diyen Başkan Salman; “Kavurmalı pilavları, trilyonluk faturaları çabuk unuttular. 2017 yılında 3 milyon 560 bin lira olan bu rakam 2013 yılında 4 milyon liradır” dedi. 

Araç Parkımızı 2,5 Katına Çıkarttık

“2014 yılı sonuna kadar Yalova Belediyesi bünyesinde verilen tüm hizmetler kiralık araçlarla sağlanmaktaydı belli ki bu zatı muhteremlerin bundan haberi yok” diyen Başkan Salman; “Öncelikli olarak atıl olarak kenarda duran araçlarımızı bakım onarımdan geçirerek hizmete soktuk. Daha sonra hibe olarak araçlar alarak bünyemize kattık. Son olarak da yeni araçlar satın alarak geride kalan 4 yıllık süreçte araç parkımızı 2-2,5 kat büyüttük. Buna rağmen bazı noktalarda mevcut araçlarımız yetişemediği için araç takviyesi yapılmakta. Gelişen araç parkuru ve yapılan hizmetleri göz önüne aldığımızda sağlıktan - mezarlık hizmetlerine, su kanal hizmetlerinden – fen işlerine, zabıtandan – trafik hizmetlerine kadar birçok alanda araçlarımız görev yapıyor tabi bu görevler yerine getirilirken araçlar da su ile çalışmıyor” dedi.

Yerel Medyaya 195 bin TL Kazanç Sağlandı

“Kentimizde bu işi resmi şekilde yapan mesleği gazetecilik olan kurum ve şahıslar ile 2014 yılından beri düzenli olarak çalışmaktayız, desteklemekteyiz” diyen Başkan Salman; “Ben gazetecilik mesleğinin içinden gelen ve bu işin zorluklarını en iyi bilen kişilerden bir tanesiyim. Bir günlük gazetenin, bir haftalık gazetenin nasıl emek harcanarak çıkarıldığını çok iyi biliyorum. Bu sebeple 2014 yılından beri medyamızı destekliyoruz. 2017 yılı içerisinde yerel medya kuruluşlarımıza 195 bin TL reklam bedeli ödenmiştir. Biz medyamızı destekliyoruz. Desteklemeye de devam edeceğiz. Bunu basınımıza anlatmaya gerek yok bire bir biliyorlar. Bizi onlara şikayet etmeye çalışmakta zaten şark kurnazlığından başka bir şey değil” dedi.

Yarkadaş’a 4 bin 600 lira Ödendi

İddialar sonrasında konuyla ilgili detaylı bilgi aldığını belirten Başkan Salman; “İstanbul Milletvekilimiz Barış Yarkadaş Gerçek Gündem adlı haber sitesini kuruyor daha sonra site ile ilgili yönetimde dahil olmak üzere her şeyi çalışanlara bırakıyor. Hatta son olarak sayın vekilimiz kendi adına olan şirketin faaliyetini de sonlandırıyor. Kaldı ki şöyle de bir durum var bu site 2017 yılı içerisinde 9 adet fatura kesiyor bu faturalara karşılık olarak belediyemizden bu firmaya 4 bin 600 lira ödeme yapılmıyor. 2018 yılı içerisinde de kendileriyle hiçbir reklam ya da haber çalışması da yapılmıyor” dedi.

Siz Önce İki Birliğin Durumunu Açıklayın

Şirket hesaplarına da değinen Başkan Salman; “Şirketlerin durumu 2014 yılı ile mukayese dahi edilemeyecek kadar iyi. Zaman zaman bunu paylaşıyoruz. Yasal olarak kendilerinin böyle bir yetkisi yok. Bunu bildikleri halde maksat bağcıyı dövmek olduğu için gündeme getiriyorlar. Şirketlerin denetim yetkisi Sayıştay Denetçilerinin. Onlarda tıpkı belediyemiz gibi işin gerçek uzmanlarınca denetlenmekteler. Çok veri paylaşmaya meraklılarsa yönettikleri iki tane birlik var mesela onların personel durumlarını gelir giderlerini kamuoyuyla paylaşsınlar” diye konuştu.

Halen Telefon Faturamı Kendim Ödüyorum

“Göreve geldiğimde halkımıza dedim ki kendi faturamı kendim ödeyeceğim dedim” diyen Başkan Salman; “Geride kalan 46 aydır aynı şekilde devam ediyorum. Kendi cep telefonu faturamı kendim ödüyorum. Yurtdışına çıktığım ziyaretlerin büyük bir çoğunluğunu yine kendi cebimden karşılıyorum. Geçmiş dönemle bu dönem arasında bu iki kalemin kıyaslamasını bile yapmanız birçok sorunuza cevap bulmanızı sağlar” dedi.

Halkımız Diyor ki; Veda Yok Vefa’ya Devam.. Korkuyorlar!

“Son olarak bundan 10 gün önce farklı bir konuda görüşümü almaya gelen günlük gazetelerin emektar muhabirlerine yazmayın ama 10 gün içinde Ak Parti açıklama yaparak bana sallayacak dedim” diyen Başkan Salman; “Neden böyle diyorsun Başkan diyeceksiniz çünkü anket yaptırdılar kendilerindeki ankette de 8 puan öndeyim. Telaş ve korkuyla yine saldırmaya başlayacaklar dedim. Yaptıkları toplantı benim beklediğim ve öngördüğüm bir toplantıydı. Onun için yadırgamadım. Ama şunu iyi bilsinler ‘Veda Yok Vefa’ya Devam’ bunu ben değil halkımız söylüyor” dedi.    
“Sadece örgüte güvenin”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’de söz alarak örgütün gücüne değindi. İnce konuşmasında, “11 ay sonra seçim var. Bu masada belediye başkanları var. Belediye başkanıyken yeniden aday olmak isteyenler olacak. Bakın ben çok deneyimli biri olarak başınıza gelecekleri anlatayım. Genel merkezde çektirdiğiniz o fotoğraflar işe yaramayacak. Seçime 4 ay kala genel merkezdeki yöneticilerden hiç biri telefonunuzu açmayacak. Dengeleri gözetirler. Sakın ha örgütün gücünü küçümsemeyin. Size kimseden fayda yok sadece örgütten var. Seçime yaklaştığında evlat babayı görmez o merkezde aynı mahşer yeri gibidir. Size sadece örgütten fayda vardır. Ben hiç ihmal etmedim bu örgütü onlar da beni yalnız bırakmadılar” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim