Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, kongre sonrası oluşan yönetim kurulu ile ilk kez basının karşısına geçti. MHP Yalova İl Binasında düzenlenen basın toplantısında AK Parti'yi FETÖ ile mücadelede mağdurlar doğurmakla suçlayan Topçular, "Peki o halde Bank Asya'nın Yalova'da açılış kurdelesini kesenler ile Hüseyin Gülerce neden halen dışarıda rahatça dolaşabiliyor" dedi.
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, gerçekleşen kongre sonrasında ortaya çıkan yeni yönetim kurulu üyelerinin de katılımı ile bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ülke genelinde yürütülen FETÖ operasyonlarına değinen Topçular, operasyonların mağdurlar doğurmayı sürdürdüğünü belirtti. Topçular Bank Asya'nın Yalova Şubesi'nin açılışını da hatırlatarak, "Partimiz görevden ihraç edilen ve açığa alınanlarla ilgili çalışmalar yaptı. Biz FETÖ ile mücadele edilirken bu sürecin bazı mağdurlar doğurduğuna da inanıyoruz.  15 Temmuz ihanetinin üzerinden aylar geçti. Bu hain teröristlerle içeride ve dışarıda mücadele devam ederken, bazı tutuklamalar ve tutuklandıktan sonra salı verilmeler kamuoyunda can sıkıntısına neden olmaktadır.  Bu durum da FETÖ ile mücadelenin samimiyetini sorgulamamıza neden oluyor.  Geçmişte hasbel kader bu ihanet şebekesine bulaşmış, ancak daha sonra bu durumun yanlış olduğunu anlayıp yolundan dönen binlerce vatandaşımız mağdur ve suçsuz olduğu halde içerde yatarken FETÖ'yü finanse ve siyasette temsil edenler dışarıda kol geziyor. zor durumda bırakılıyor. Genel başkanımızın da dediği gibi askeri polisi savcısı doktoru öğretmeni işçisi olan bu terör örgütünün hiç mi siyasetçisi yok, bu kadar kadrolaşmayı hangi gücün yardımıyla yaptılar bu sorunun cevabı verilmediği takdirde Türkiye'nin yarısını alsalar dahi yetmez bizim için. Cemaate hiç bulaşmadığı halde bunların dershanelerine çocuğunu gönderen, ya da bankasına para yatıran terörle ilişkisi olmayan bir sürü insan içeride tutulurken, Yalova'da Bank Asya'nın şubesinin kurdelesini kesenler ki bunlardan birisi Temel Coşkun, biri Yakup Koçal ve diğeri ise o dönemin Yalova Valisi Esengül Civelek'in dışarıda gezmesi adaletli bir yaklaşım mıdır.  Onlar insanları bu bankaya teşvik ettiler. 17-25 Aralığı kendisine baz alanlara sesleniyorum. Bu tarih aralığında söz konusu banka terör örgütüne destek sağladıysa neden kapatılmadı. Eğer bu bankanın terör örgütüne kaynak sağladığı biliniyorsa o kurdeleyi kesenlerin de hepsi suçludur. Yalova'da ki FETÖ Yapılanmasının %80'nini yapan bir Hüseyin Gülerce gerçeği ortada dururken, dışarıda devletin koruması ile şov yaparak gezerken benim mağdur vatandaşlarım içeride yatıyorsa bu işin gerçekliği yoktur" dedi.
"Uyuşturucu ile kararlılıkla mücadele edilmeli"
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular Yalova'da da günden güne kanayan bir yaraya dönüşen uyuşturucu kullanımı konusuna da değindi. Bu konuda mücadelenin kararlılıkla sürmesi gerektiğini dile getiren Topçular, "Ülkemizde ve ilimizde son yıllarda yaşanan uyuşturucu terörü maalesef milletimizin boynunu bükmektedir. Özellikle ilimizde duyulan ve basına yansıyan içimizi yakan olaylara şahit olmaktayız, her gün kayıtlı olan onlarca ve kayıtsız habersiz yüzlerce gencimiz, köprü altına kaldırımlarda dere kenarlarında gencecik evlatlarımız uyuşturucu teröründe eriyip gidiyorlar. Yalova küçük bir şehir ve kimin ne iş yaptığı çok çabuk belli oluyor, şimdi durum böyle iken gençlerimizi zehirleyen bu teröristleri bulmak çokta zor olmamalı. Kullanan gençleri alıp rehabilite ettikten sonra nereden ve nasıl temin ettiklerini öğrenip nokta operasyonlar ile bu hainleri yakalayıp toplumdan uzaklaştırmalıyız. Ne hikmetse her gün şahit olduğumuz bu üzücü olaylara hiçbir bürokrat ses çıkartmıyor. Hatta ve hatta görmezden gelmektedirler. Bu gençler hepimizin bu gençler bizim geleceğimizdir, illa ateş bacaya düşünce mi tepki gösterecekler. Herkesin elini vicdanına koyup toplumsal sorunlarla ilgilenmeli ve bu sorunların üzerine düşmelidirler. Özellikle temin edilmesi çok kolay olan ve vücuda en çok zarar veren sentetik uyuşturucu diye adlandırılan, bonzai neredeyse sokak aralarında bile satılacak hal almıştır, aileler ve eğitim kurumları çocukları takip etmeli nerede kimler ile takılıyor bunları araştırmalıdır. Çocukları kendi haline bırakmamalı. Bu konuda valilik başta olmak üzere diğer sosyal kurumlar gençlerin ilgisini çekecek projelere el atmalı. Bu konuda gerek Ülkü ocaklarımız gerekse parti yönetimimiz elini taşın altına koymaya hazırdır. Uyuşturucu terörünün diğer terör faaliyetlerinden altta kalır yanı olmadığını tekrar tekrar ve ısrarla vurguluyorum, bu uyuşturucu terörüne diğer terörlerle mücadele eder gibi kararlılıkla mücadele etmeliyiz" diye konuştu.
"Yalovalılar Üniversite kavramından soğutuldu"
Yalova Üniversitesi rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Ali Erbaş'a da görevinde başarılar dileyen Topçular, yeni rektörü sorun yumağına dönüşmüş bir üniversitenin beklediğini söyledi. Topçular, "Rektörün atanması ile sorun yumağına dönüşen Yalova Üniversitesi bazı sorunları çözebilir inşallah, 8 yıldır süre gelen bir mülkiyet problemi,8 yıldır bitirilemeyen bina inşaatları, darma dağın olmuş bir kampüs, bölümler arasında iletişim ve ulaşım sorunları. Hatta Yalova da hangi bölümün nerede olduğuna dair bilgisi olan pek az vatandaş ve sorumluları hariç birçok bürokratta bu konuda bilgi sahibi değildir. Yalova Üniversitesine, şehir o kadar ötekileşti ki artık vatandaşın ilgiyle beklediği o Üniversite ve Üniversiteli kavramından soğuduğunu gözlemliyoruz. Bunun sebeplerinin başında fütursuzca yuvalanan fetöcülere hiçbir müdahalede bulunulmaması. Öyle ki ilimizin en gözde değerlerinden olan Atatürk’ün yürüyen köşkünün, ambleminden çıkarılması ve yerine sanki bazı gizli mesajlar içeren saçma sapan bir logonun konulması. Buna dahi sessiz kalınması ne kadar yabancı olunduğunu göstermektedir. Ben şiddetle Yürüyen köşkün yeniden Üniversitemizin ambleminde yer almasını öneriyor ve savunuyorum. Eğer üniversitemizi yeniden canlandırmak istiyorsak fetöye dair en ufak bir iz bile kalmamalı. Başta Vali hanım olmak üzere tüm devlet erkanını bu konuda insiyatif almasını ve en azından bir çalıştay düzenleyip sorunların kaynağının bulunup giderilmesini, üniversitenin yeniden hak ettiği değere kavuşmasını sağlamaları gerekmektedir" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim