Yalova’da çözüm süreci ile ilgili çalışmalarının ilk gününde AKP İl teşkilatıyla birlikte hemşeri derneklerini ziyaret eden Lokman Ayva, Karadenizliler Derneği, Bayburtlular Derneği, Siirtliler Derneği, Mardinliler Derneği, Elazığlılar Derneği ve Balgöç Derneği’nde vatandaşlarla buluşarak çözüm sürecini anlattı. Derneklerin yanı sıra Gazi Paşa Caddesi ve Balıkçılar Çay Bahçesi’nde de Yalovalılara çözüm sürecini anlatarak sohbet eden Ayva, vatandaşların süreçle ilgili sorularını cevaplandırdı.

İkinci gün ilçeler gezildi…

İlk gün Yalova Merkezdeki temaslarının ardından Yalova’daki ikinci gününü ilçelere ayıran Lokman Ayva, Termal ve Çiftlikköy’de vatandaşlarla buluştu. Sabah kahvaltısında Termal ’deki vatandaşlarla buluşularak, tarihi Çınar Çay Bahçesinde soruları yanıtlayan Lokman Ayva, ardından Çiftlikköy ilçe parti binasına geldi. Burada teşkilata bilgilendirme toplantısı yapıldıktan sonra, Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği, Sahil Camii, Çiftlikköy Sanayi Sitesi ve Çiftlikköy Çiftçiler Lokalinde çözüm süreci hakkında bilgilendirme yapıldı.

Türkiye olarak kimsenin cesaret edemediği bir işe giriştiklerini ve emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Ayva, ”Çünkü biz insana önem veriyoruz. Herkesi önemsiyoruz. İnsana verdiğimiz önemi de dinimizden alıyoruz. Kimsenin canı yansın istemiyoruz tam tersine herkesi mutlu görmek ve otuz yıldır süren bu savaşı bitirmek istiyoruz. Bunu başarmak için buradayız ve bunu başarmak için de her zaman dolaşacak ve bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz. Dağ başındaki herkes silahları ile birlikte iniyor, dağlarda çatışma seslerini duymuyoruz artık. Herkes diyor ki biz teröristlere ne verdik; açık ve net söylüyorum ki hiçbir şey vermedik. Vermeyeceğiz de! Teröristlerin hepsi kıskaç altına alındı, ekonomik olarak tüm bağları koparıldı, hiçbir yerden para alamaz hale getirildi, askeri olarak zaten üstün olan ordumuz bunu yine başardı. Bütün bunların içinde onlara bizim bir şeyler vermemiz mümkün mü? Herkesin içi rahat olsun, düşünüldüğü gibi bizler hiçbir ödün vermedik, vermeyeceğiz de” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim