Doğancı, “Sizlerin de bildiği üzere 1 Aralık Çarşamba günü Belediye Meclis toplantısında Yalova’ya, Yalova’mıza, Yalova Belediye Meclisine yakışmayan olaylar yaşandı” dedi. CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı, Belediye Meclis Üyeleri Burçin Tangürek ve Sefer Keskin ile birlikte ortak basın açıklamasında bulundu. Doğancı, “Belediye Başkanımız sayın Vefa Salman’ın görevinden uzaklaştırılmasının ardından Yalova halkının iradesine rağmen, meclisteki çoğunluğa sahip olmadığımız için Cumhuriyet Halk Partisi olarak mecliste muhalefet görevi yürütmeye başladık. Geçtiğimiz bu 20 ayda Yalova’nın menfaatleri doğrultusunda meclis grubumuz siyasi değil vicdani kararlar vererek Yalova halkının hakkını gözetmeye özen göstermiştir. Son meclis gündeminden örnek vermek gerekirse. Samanlı köyünde biriken su borcuna karşılık Samanlı’daki Sosyal Bilimler Lisesi ve onun bağlı olduğu arsanın devrine onay vermiş önceki meclislerde ve bu arsanın ve üzerindeki okulunda Belediyemizin vergi dairesi ve SGK borcuna karşılık devrine de onay vererek, Yalova’da aslında CHP olarak hizmetinde önünü açmış bulunmaktayız. Ancak geçmiş yıllarda sizlerin de yine bildiği gibi buna benzer bir teklifi biz meclise sunduğumuzda, yani gelin kardeşim Yalova Belediyesinin şu SGK borcundan kurtulalım, bu borç yükünden kurtulalım dediğimizde bir binamız var elimizde Yalova Üniversitesi burayı boşalttı. SGK’nın da bir binaya ihtiyacı var bu binayı onlara devredelim dediğimizde, siyasi bir kararla iktidar partisi meclis grubu buna red oyu vererek Yalova’da hizmetin önünü tıkamıştır. Bizlerin tüm bu olumlu tavrı demek olmuyor ki gördüğümüz yanlışları, bize iletilen şikayetleri veya hizmetteki noksanlıkları dile getirmeyelim. İşte tamda gerginlik bu noktada başlıyor” dedi.

Doğancı, ‘Yalova Belediye Meclisi adil yönetilmiyor’

Gördükleri yanlışlıkları, şikayetleri veya noksanlıkları dile getirdikçe belediye meclisinde kendilerine karşı bir tahammülsüzlük boy gösterdiğine değinen CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı, “Ne yazık ki söylemek zorundayım bu tahammülsüzlüğün baş kahramanı Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve onun yanlı, taraflı tutumudur. Belediye Meclis oturumlarını hep birlikte basın mensuplarımızla birlikte takip ediyoruz. Bir taraf dilediği zaman söz alabilirken, bir tarafa ne hikmetse söz hakkı verilmiyor. Bir taraf dilediği zaman mikrofonu açıp konuşmacıya müdahale edebilirken, diğer taraf kendini ifade etmek için defalarca elini kaldırarak söz istemesine rağmen söz verilmiyor. Özetle halkın iradesiyle seçilen, belediye meclis üyelerinden oluşan Yalova Belediyesi Meclis Grubu ve Yalova Belediye Meclisi adil yönetilmiyor” şeklinde konuştu.

Doğancı, ‘Taraflı tutum sergiliyorlar’

Bu taraflı tutumun en net örneklerinden birini acı bir şekilde yaşadıklarını söyleyen Doğancı, “Güzelim Yalova’mız ulusal basında kavgayla, dövüşle anılır oldu. Belediyenin işleyişiyle hiçbir alakası olmayan 2017 yılında gerçekleşmiş şahsi bir olay, meclis kürsüsünden yüksek sesle ifade edilebilirken, belediye meclisimizin çalışma alanına giren YABELTAŞ’a ait 2 aracın satışı konusunda söz almak isteyen Sefer beye inatla söz verilmek istenmemiştir. Bu iki birbirinden talihsiz olayında tarafları olarak Grup Başkanvekilimiz Burçin bey ve Belediye Meclis Üyemiz Sefer Keskin yanımdalar. Onların da bu konuyla ilgili ifade edecekleri cümleler vardır” ifadelerini kullandı.

Tangürek, ‘Saçma ve gereksiz bir gündem’

Son derece gereksiz, son derece saçma bir gündem ama soruldu diye açıklama yapma gereği hissettiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Burçin Tangürek, “Böyle bir gündemle sizleri meşgul ettiğimiz için, basın mensuplarını buraya kadar yorduğumuz için hepinizden özür diliyorum. O kadar komik bir olay ki. Yıllar önce özel sektörde hizmet veren bir harita mühendisi olarak bir vatandaşın işini yapmışım, vatandaşın da talebi doğrultusunda bunun yerine nakit para değil de bir arsa almışım. Tüm Yalovalı mimar mühendis arkadaşlar bilirler ki, geçmişte bu işler daha çok olurdu. Çünkü arsa daha kıymetsizdi yapılan işin bedelleri daha yüksekti. Geçmiş dönemde abilerimiz bunu çok kez yapmıştır. Bu da tamamen kamuyu ilgilendirmeyen, ihaleyi ilgilendirmeyen, benim belediye meclis üyesi olup olmadığımı ilgilendirmeyen bir konudur. İş yapmışım, para yerine arsa almışım. Yıllar sonra da ihtiyaç hasıl olduğu için de arsamı satılığa çıkartmışım. Gazeteye ilan verdim, emlakçı arkadaşlarımı aradım. Hatta bu salonda oturan bazı hali vakti yerinde olduğunu hissettiğim arkadaşlarımı aradım. Bu arsamı satıyorum paraya ihtiyacım var, bu kadar basit” diye konuştu.

Tangürek, ‘Belediyeden aldığım 2 tane fatura göstersinler Yalova’yı terk ederim’

Gönül isterdi ki arsamı satmayayım, çoluğuma çocuğuma kalsın ama ne yapayım satmak zorunda kaldım ifadelerini kullanan Tangürek, “Ardından ona söyledik, buna söyledik, o almadı, bu almadı daha sonra Halit bey tamam dedi Burçin ben sana yardımcı olurum bu arsayı alırım, bende ona sattım, bu kadar bitti. Yani bunun altından ne kurcalıyorlar, ne aranıyor, o kadar gereksiz bir gündem ki. Tekrar ediyorum böyle bir gündem için sizi buraya kadar çağırdık hepinizden özür diliyorum. Hepimiz 2 oda 1 salon Yalova’da yaşıyoruz. Bütün mimar arkadaşlar bunun ne olduğunu bilir, kamuoyu bilir. Ama şunu söyleyeyim bu gibi konular başta ailem, oğlum, kızım, arkadaşlarım, dostlarım, partili yoldaşlarım, kamu beni Yalova’da herkes tanıyor. Böyle katakulle işlerle asla uzaktan yakından işimiz olmaz. Son derece gereksiz bir gündem ve şunu son kez söyleyeyim. Ben 23 yıldır Yalova’da alnının teriyle özel sektörde iş yapmış, Yalova Belediyesinden de 23 yıl boyunca yaptığım, aldığım 2 tane faturayı göstersinler ben Yalova’yı terk ederim. Bu kadar kendinden eminim, arkadaşlarım da, herkeste müsterih olsunlar” dedi.

Keskin, ‘İcradan araç satılıyor, başkan vekilinin haberi yok’

Belediye Meclisinde icradan satılan araçlara ilişkin defaatle söz istemesine rağmen söz verilmediğini belirten CHP Yalova Belediye Meclis Üyesi Sefer Keskin, “Yalova Belediye Başkan Vekili söz vermedi. Şov ve tiyatro yapmadık, belgesi de burada zaten bunu sizinle paylaşacağım. Bu araçlar icradan satılmıştır. Fakat vahim olanı Başkan Vekilinin bundan haberinin olmamasıdır. Bunu şirket başkanı da biliyor, başkan vekili de şu an biliyor evrakları da burada. Bu araçlar icradan satılmıştır bana bu belgeyi de kimse vermedi. Ben bizzat o satışlarda bulundum, o satışların içindeydim. Satışları kendim canlı izledim, belediyeden de kendim aldım. Bana partiden kimse bu belgeleri vermedi. Ama dediğim gibi yaşanan gerginlikten dolayı da istemiyoruz böyle şeyler olsun. Merkez İlçe Başkanımızın dediği gibi başkan vekili meclisi taraflı yönetiyor” şeklinde konuştu.

Doğancı, ‘Yalova Belediyesini Tutuk yönetmiyor’

CHP’li Meclis Üyelerinin iki konuyla alakalı detaylı açıklamada bulunduklarını söyleyen CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı, “Bence kamuoyunun zihni rahatlamıştır diye düşünüyorum. Burçin beyin bahsettiği olay 2017 yılında gerçekleşmiştir. O tarihlerde kendisinin de bahsettiği gibi meclis üyemiz değil. Evet partimizin eski ilçe başkanı, partimizin üyesi hatta parti okulu eğitmeni. Kendisiyle de defalarca eğitimlere katıldık. Ancak kendisi meclis üyesi olmadığı için bu konunun ne meclis kürsüsünü, hatta ve hatta basın açıklamasının içine dahil edilmesini bile saçma buluyoruz. Sefer bey iyi hatırlattı, başkan vekiline bir evrak göstermeye çalışmıştı. Bu evrakı göstermeye çalıştığı zaman, başkan vekili biraz şoka uğradı. Hangi şirket, hangi araçlar dediği zaman Sefer bey plakaları söyledi o zaman olayın ciddiyetini anladığını düşünüyorum kendisinin. Buradan da kendisine soruyoruz aslında sayın başkan vekili, sayın Tutuk, Yalova Belediyesini siz yönettiğinize inanıyor musunuz? Hiçbir şeyden bilginiz olmadığı gibi, size bilgi verme gereği bile görülmediğini duyuyoruz. Bir önceki Kasım ayında meclis yapıldı. Orada dile getirdik, hatta Burçin beyin bugün hedef alınmasının bir sebebi de oradaki bir konuşmasıdır. Bütçeyi eleştirdik, vizyonsuzsunuz dedik, bakıyoruz ki sağ olsunlar kendileri kanıtladılar, o gün bütçeyi hazırlattıkları müdürleri bugün görevden aldılar. Bu zaten başlı başına bir vizyonsuzluk örneğidir. Yalova Belediye Meclisinde yaşanan gerginliklerin sebebi, baş aktörü Mustafa Tutuk’tur. Buradan kendisine rica ediyorum başkan vekili, lütfen meclisi adil yönetiniz, bizim meclis üyelerimize de kendi meclis üyelerinize de adil söz hakkı tanıyınız. Orada gerginliği azaltacak olan makam şu an sizin vekalet ettiğiniz belediye başkanlık makamıdır” dedi.

Doğancı, ‘Her türlü zorbalığa karşı mücadelemiz sürecek’

Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü zorbalığa, su atmalara taş atmalara karşı boyun eğmeden mücadele edeceklerinin altını çizen CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı, “Bize yapılan saldırılara sözlü ve fiziki boyun eğmeden, bir adım dahi geri adım atmadan Yalova’nın menfaatleri doğrultusunda bildiğimiz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim