AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, partiden ihraç edilen Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel hakkındaki usulsüzlük suçlamaları nedeniyle geçtiğimiz günlerde AK Parti’den ihraç edilen Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan hakkında ilk kez konuştu.  Demirel İçişleri Bakanlığı’nın da konuya dahil olduğunu ve soruşturma başlattığını belirtti. Demirel açıklamasında,  “Ahmet Meydan’ın süreci şöyle, Ahmet Meydan’a Iraklı bir yatırımcı geliyor, Teşvikiye’deki Kum plajı ve arkasındaki ormanlık alanında olduğu 243 dönümlük alana bu insanlar bir proje gerçekleştirmek istiyor. Bir avam proje ile birlikte bu yatırımcılarla birlikte partiye bize geldi. Ahmet meydan ‘bunlar Iraklı yatırımcılar, kimi plajının olduğu alana bir proje yapmak istiyorlar’ dedi, Projeyi açtılar baktık, projenin içinde Oteller, bungalov tipi villalar ve birçok yapı var.  Ben onlara dedim ki bu projenin uygulanabilirliği biraz zor ama mesire alanları ile bungalov tipi evlerle tatil köyleri oluşturulabilir, Türkiye’de bulun örnekleri var. Ben milletvekili olarak bir daha karşılaşmadım, bana da bu konuda bir şey bildirilmedi. Bu arada Teşvikiye’de böyle bir projenin olmasına destek veriyoruz, böyle bir projenin hayata geçmesi Yalova için önemlidir. Bunun ilk şartı nedir, o alanın belediyeye tahsisi ve ondan sonrada belediyenin ihaleye çıkmasıdır. İhaleye çıkmadan da ben bunu Ahmet’e Mehmet’e verdim diyemezsin. O yatımcılara da tercüman aracılığı ile bunları ilettik. Bu konuşmadan sonra ne o yatırımcıyı gördük, nede ne yaptıklarını gördük. Birkaç sefer Ahmet Meydan’a ne oldu o yatırım dediğim de, bir iki pürüzler var onları çözmeye çalışıyoruz cevabını verdi.  Daha sonra ki aşamada o vatandaşlar genel merkeze şikâyette bulunmuşlar. Kendilerinin aldatıldığını kandırıldığını iddia etmişler. Genel merkezden öğrendiğim kadarı ile Arazinin tahsisinden sonra belediye başkanı kendileri ile bir anlaşma sözleşme yapmış. Belediyenin kaşesi, kendi imzası ve bazı maddeleri yapmak üzere karşı tarafın şahıs veya firması ile sözleşme yapılmış. Tabi Iraklı vatandaşların iddiasına göre o sözleşmeye istinaden kendilerinden paralar alındığı şeklinde. Genel merkezde bu iddiaları değerlendiriyor, inceliyor ve böyle bir menfaat sağlandığı kanaatine varıyor ve Ahmet Meydan çağrılıyor, Ahmet Meydan’ bu işin aslı astarı nedir diye soruluyor. Ahmet Meydan’ın ifadesi alındıktan sonra bu olayın vukuu bulduğu kanaatine varıyor ve İl başkanlığımızca onun partiden ihraç edilmesi şeklinde talimat veriyor” dedi.

“1 defa benimle görüştü”
Ahmet Meydan’ın açıklamasında parti büyükleri ile de konuyu istişare ettiğini söylemesine vurgu yapan Demirel, “Ahmet Meydan’ın parti büyüklerine danışması dediği olay bir seferliğine mahsuben o yatırımcıyı getirip bizimle tanıştırmıştır ve böyle bir projeyi uygulamak istiyorlar demiştir. Bizde böyle bir projenin uygulanabilirliği noktasında bakanlıklar düzeyinde yapacak bir şeyimiz olursa destekleriz. Bu proje uygulanabilir olmuş olsaydı bölgemiz açısından, turizm açısında güzel bir proje idi. Olay bundan ibaret” dedi.
Ahmet Meydan görevden alınabilir mahkemeye çıkabilir
Demirel Ahmet Meydan’ın görevinden de alınabileceğinin altını çizerek,  “Şöyle diyelim, partiden ihraç edildi, partiden ihraç edilmesini neye dayandırdıkları iddialar İçişleri Bakanlığına suç duyurusu olarak iletildi veya iletilecektir. İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdiği takdirde belki görevden alınacak belki de olay savcılığa da yansımak suretiyle ilerleyen boyutu devam edecek” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim