Gerçekleşen ziyarete, MHP Yalova İl Başkanı, Hasan Topçular, Çiftlikköy MHP İlçe Başkanı Fatih ŞAHİN, MHP İl ve İlçe yönetimi katıldı. Ziyarette, depremde yaşamını yitiren insanların mezarlarına çiçekler bırakıldıktan sonra partililer yaşamanı yitiren insanlar için dua ettiler.

‘DEPREM GERÇEĞİNİ ÜLKE OLARAK BİLMEMİZ GEREKİ’

Gerçekleşen ziyaret hakkında basın açıklaması yapan, MHP İl Başkanı Hasan Topçular, 13 yıl önce yaşanan depremde birçok Yalovalının yaşamanı yitirdiğini ifade ederek, depremde yaşamını yitiren insanları anmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini vurguladı. Topçular,  tüm bu acılara rağmen hayatın devam ettiğini belirterek, “ Hala söyleniyor, büyük Marmara depremi hakkında bilim insanları açıklamalarında, büyük bir depremi beklediklerini söylüyorlar. Ancak deprem bizim ülkemizin gerçeği ve bizim ülke olarak bu gerçeği bilerek yaşayıp bu gerçeğe uygun olarak binalar yapılması,deprem anında yıkılma riski taşıyan binalarında derhal yıkılması gerekir” dedi.

‘YAPI DENETİME ÖNEM VERİLMELİ’

Bu acıların yaşanmaması için Yalova halkı olarak duyarlı olmamız gerektiğini anlatan Topçular, “ Depremde, binaların mezarlığa dönüşmemesi için yapı denetime önem verilmeli, depremden önce insanları hayatta nasıl tutarız felsefesine göre binalar yapmamız gerekir. Ancak her şeye rağmen hayat devam ediyor, depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için Allahtan rahmet diliyorum, rabbim inşallah bize bir daha böyle felaketler böyle acılar yaşatmaz” dedi.

Editör: TE Bilişim