Coşkun, “Yüzde 60'ı yeşil olan Yalova'mızın doğal güzelliğini, tarihî yeşil mirasını bozmadan yatırım ve hizmetlere hızla devam ediyoruz. Sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 13'üncü sırada olan Yalova'mız, her yönüyle dikkat çeken bir kent olmuştur. Ekonomiden sağlığa, adaletten emniyete, bayındırlıktan gençlik ve spora, çevreden ormana ve ulaştırmaya kadar; Armutlu'dan, Çınarcık'tan, Termal'den, Çiftlikköy'den Altınova'ya kadar hepsine eşit hizmetler götürmekteyiz” dedi. 

“Süs bitkicilerimiz yılda 150 milyon ciro elde edecek”

Coşkun, “Tarım sektörüne yönelik önemli adımlar attık ve mesafe aldık. Çiçekçilik ve kivi sektörüne büyük destek verdik. Türkiye'deki toplam kivi üretiminin üçte 1'i güzel Yalova'mızda üretilmektedir. Türkiye'deki üretilen tüm kivilerin depolanabileceği modern soğuk hava deposunu şehrimize kurduk. 1.541 dekar TİGEM arazisini 42 adet çiçekçi müteşebbisimizin kümeleşerek oluşturduğu şirkete vermek suretiyle şehrin gelişmesine büyük bir katkı sağladık. Yaklaşık 40 milyon TL kalıcı yatırım yapılacak olan bu arazide tam kapasiteyle çalışmaya başlandığında yıllık 150 milyon TL cirosu olan bir gelir elde edilecektir. Süs bitkileri alanında bir ilk olarak gerçekleştirilen bu proje ile yaklaşık 3 bin kişinin de iş bulma ve gelir sağlama imkânı olacaktır ve yeni pazarlar açılacaktır. Çiçeğin kenti yeşil Yalova, hem kendi sınırları içerisine hem de komşu illerine âdeta hayat vermektedir” dedi.

Yalova adına Başbakan’a teşekkür etti

Coşkun, “Yatırımlarımızı daha iyi görmek için, çalışmalarımızı değerlendirmek için daha fazla çalışıyoruz. Yerel, ulusal ve uluslararası deneyimli ve profesyonel kurum ve kuruluşlardan azami derecede istifade ediyoruz. Bu anlamda, ilimizde, Eğitim Çalıştayı, Su Çalıştayı, Kivi Çalıştayı ve Uluslararası Süs Bitkileri Kongresi gibi önemli toplantıları halkımızla beraber paylaştık. Eğitim, sağlık, ulaşım yatırımlarımızla, gençliğe, kadınlarımıza ve yaşlılarımıza yönelik Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan birçok projelerle yatırım sürecimiz devam ediyor. Bölgemizden geçen, ilimiz ve bölgemiz adına en büyük yatırımlardan biri olan Körfez Köprüsü ilimize büyük bir hareketlilik ve canlılık vermiştir” dedi. Coşkun, Yalova’nın jeopolitik önemini artıran ve katma değer sağlayan projelerin gerçekleşmesinde büyük katkısı olduğunu söylediği Başbakan Erdoğan ve hükümete de Yalova halkı adına teşekkür ettiğini söyledi. 

Editör: TE Bilişim