Yalova Devlet Hastanesi üzerinden AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ve AK Partili vekiller Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’a eleştirilerde bulunan Çandır, “Yalova Devlet Hastanesi devreye girdi ama, bu sürece kadar hastane şekilden şekile girdi. Önce Şehir Hastanesi denildi, sonra Üniversite Hastanesi oldu, yetmedi Eğitim Araştırma Hastanesi oluverdi. Korkarım ki AK Parti Yalova İl Başkanı çıkıp, ‘Yeni Yalova Sağlık Ocağı Hayırlı Olsun’ diyecek. Maalesef şu anda geldiğimiz noktada Yalova Devlet Hastanesi hizmete girdi. Binalar tek başına bir anlam ifade etmez. Sağlık kurumları 1’nci, 2’nci ve 3’üncü basamak olarak ayrılır. Şehir Hastaneleri, Üniversite ve Eğitim Araştırma Hastaneleri 3. Basamakta yer alır. Yalova’da bu noktada bir sağlık kuruluşu yok. Ben şu anda sükûtu hayale uğramış durumdayım. Yalova Devlet Hastanesi mevcut durumu ile 310 yataklı bir hastaneden 400 yataklı bir hastaneye geçmekten başka bir şey değildir. Bu hastanenin maalesef o bizlere anlatılan profesörlerin muayene yapacağı, araştırmaların yapılacağı tablosu ile hiçbir alakası yok. Maalesef bu balon patladı. Bunun sorumlusu Yalova’yı yönetenler. Yalova’yı yönetmekte acziyet içine düşen milletvekillerimizi bu konuda eleştirmeden edemeyeceğim. Ben milletvekili olsam o Sağlık Bakanlığı’nın kapısında yatar ve Eğitim Araştırma Hastanesi yazısını almadan da Yalova’ya dönmezdim. Ne yazık ki Yalovalı yine kandırıldı. 10 yıl daha 3. Basamak sağlık tesisi beklemek zorunda kalacağız. Yine Yalovalı çevre illere mahkum edilecek” diye konuştu.

“Yalovalı Devlet Hastanesi’ni konuşmaktan yoruldu”

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır’ın ardından söz alan Gelecek Partisi Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci ise Yalova halkının 25 yıldır Yalova Devlet Hastanesi konusunu konuştuğunu söyledi. Yalovalıların bunu konuşmaktan yorulduğunu ifade eden Temurci, “Yalova Türkiye’nin en büyük metropollerinin neredeyse ortasında bir şehir. Her yere yakın olmasına rağmen bazen her yere uzak. Yalova Devlet Hastanesi meselesi de 20-25 yıldır bu ilde konuşulan bir mevzudur. Yalova hastaneyi konuşmaktan yoruldu” dedi.

“Yalova’nın siyasi Baronlarını biliyorum”

Konuşmasında, polemiklere neden olacak, “Yalova’nın siyasi baronları” ibaresini de kullanan Temuci, “Bir ülkenin gençlerinin, kadınlarının bu denli ümitsiz ve mutsuz olduğu bir döneme hiç şahit olmadım. İnsanların korkudan konuşamadığı bir süreçten geçiyoruz. Toplumda çok büyük bir güven problemi var. Bir milletin, bir toplumun en büyük beka sorunu, o ülkenin gençlerinin yaşadığı vatandan ümidini kesmesidir. Bizim çocuklarımız bu topraklarda ümidini kesmişse, diğer illerde olduğu gibi Yalova’da ki gençlerin de en büyük kadersizliği işsizlik olmuşsa. Hepsini sorgulamamız gerekir. Yalova bugün kentleşme konusunda, deprem konusunda ciddi sorunları var. Yalova'nın ’orunlarını Türkiye’nin sorunlarından bağımsız düşünmüyoruz. Her kentim siyasi baronları var. Yalova’nın da siyasi baronlarının olduğunu çok iyi biliyorum. Yalova’da sokağa çıktığınızda yolsuzluk ekonomisinin Yalova ölçeğinde nasıl konuşulduğunu da biliyorum” diye konuştu.

“Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Davutoğlu’dur”

Toplantıda Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda net tavrını da ortaya koyan Gelecek Partisi Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, “Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir takım genel kriterleri var. Bize kutuplarda siyaset yapan değil. Türkiye’yi kucaklayacak, barıştıracak bir isime ihtiyacımız var. Her kesimin oyunu alıp, işte bu benim adayım dedirtecek birine ihtiyacımız var. Her siyasi parti kendi genel başkanının Cumhurbaşkanı adayı olarak telaffuz edebilir. Ama ben Gelecek Partisi olarak şöyle bir hakkımızın olduğunu da düşünüyorum. 6’lı masada bu ülkede Başbakanlık yapmış tek kişi var. O da Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’dur. Çok doğal olarak Gelecek Partililerin ve bizlerin Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Davutoğludur. Bunda hiçbir şüphemiz yok. Recep Tayyip Erdoğan’la yarıştığında AK Parti’den yüzde 25-26’lık kesimi Gelecek Partisi’ne çekecektir. 6’lı masanın ortak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemesi 84 milyonun en büyük beklentisi. Bizim de öyle. O nedenle ben demeyi bırakalım ve biz demeye başlayalım” dedi.

“Kapılarımız sonuna kadar açık”

Konuşmasında Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’u Gelecek Partisi saflarına katılmaya da davet eden Çandır, “Bana bir basın mensubu Yakup Bilgin Koçal’ın Gelecek Partisi saflarına katılıp katılmayacağı sorulmuştu. Bizim kapılarımız herkese açıktır. Bu vesile ile Yalova Belediye Başkan vekili Mustafa Tutuk beye de partimizin kapılarının kendisine sonuna kadar açık olduğunu ifade etmek isterim. Zira çalışan ve üreten parti Gelecek Partisi’dir” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim