Ofluoğlu, “Sayın meclis üyesi Gülsün ile yaşadığım tartışmanın kişisel değil tamamen görüş ayrılığından kaynaklı olduğunu belirtmek isterim. Sayın Pehlivan'ın da belirttiği gibi "Biz uzaydan gelmedik". Tüm meclis üyeleri önce halkın iradesi sonra kendi iradeleriyle seçilerek o platformda yer almaktadır.

Bir meclis üyesi, hangi partiden seçilirse seçilsin, hangi görüşün temsilcisi olursa olsun temsil ettiği kentin insanlarının maddi ve manevi çıkarlarını korumak ve gözetmekle yükümlüdür. Meclis üyeleri kendi iradeleriyle davranarak, herhangi bir siyasi sonuç doğuracak karar alacaksa, bunu öncelikle kendi süzgeçlerinden geçirmelidir.

Herzaman ortak bir payda da buluşmak için çaba sarfetmelidir. Hiçbir meclis üyesinin "Benim milletvekilim böyle istiyor,benim başkanım şunu istiyor" deme hakkı yoktur. Meclisler halkın iradesiyle kurulmuş ve yine halkın yararına çalışmaya tabi platformlardır.Bu nedenle Yalova halkının yararına olmayacak, ileride negatif getirileri olacak tüm eylemlere karşı duracağımı belirtmek isterim. Benim belediye meclisinde vermiş olduğum tüm kararlar ve aktardığım görüşler, halkın yararı üzerine konumlanmıştır. Başkanımın, milletvekilimin v.b kişilerin istekleri üzerine konumlanmamıştır.

Yaşanılan tartışma sonrasında yapılan her iyi yada kötü eleştiriye,söyleme cevap vermek mümkün değildir.Doğru olan herşeye cevap vermek,her değerlendirmeye açıklama yapmakta değildir.Doğru olan şahsi emeller üzerinden siyaset yapmamaktır.Sayın Pehlivan'ın yapmış olduğu açıklamayıdeğerlendirmekte benim değil Sayın CHP İl Başkan'ımın görevidir.Sayın İl Başkanımında Sayın Pehlivan'nın bu söylemleri ile ilgili mutlaka farklı bir değerlendirmesi olacaktır” dedi. 
Editör: TE Bilişim