Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları, il binasında basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ve Savunma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Salih Aynural, partinin il binasında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, “Yalova il teşkilatımız her an her saniye sahada, vatandaşlarımızın sıkıntıları ile ilgilenebilmek için var gücüyle çalışıyor. 4 Haziran’dan itibaren 70 sivil toplum kuruluşunu, 2 bini aşkın esnafımızı işyerinde ziyaret etmişiz. Bunun dışında belli gün ve haftalarda 1000’e yakın çiçeği vatandaşlarımıza ulaştırmışız. Bir yandan vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenirken, bir yandan da Gelecek Partisi olarak projelerimizi vatandaşlarımız ve basın mensuplarımızla paylaşıyoruz. Bununla ilgili oluşturduğumuz 3 komisyonumuz var; 1.’nsi Sağlık Komisyonumuz, 2.’ncisi Turizm Komisyonumuz. Yalova bir turizm şehriyse, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun ifade ettiği gibi; Yalova 4T dedik, bunlardan birisi turizmdi. Turizmle ilgili komisyonumuz çalışmalarını ve projelerini üretmeye devam ediyor. Yalova‘yı yönetenlere önerilerini sunmaya devam ediyor. 3.’sü ise Tarım Komisyonumuz. Yine Yalova bir tarım şehri diyoruz; o zaman bununla ilgili de önerilerimiz olacak. Yalova geleceği bekliyor, Yalova Gelecek Partisi’ni bekliyor. Sadece Yalova değil, Türkiye Gelecek Partisi’ni bekliyor. Bu nokta çalışmalarımız devam edecek” dedi.

‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem şart’

6 partinin birleşerek oluşturdukları ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ projesinin artık şart olduğunu belirten Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün, “Gelecek Partisi kurulalı 2 sene oldu. Bu süreçte ‘teşkilat kuramazsınız’ demişlerdi. Teşkilatlarımızı kurduk. ‘Teşkilat kurdular ama teşkilatlanamazlar, Anadolu’ya yayılamazlar’ dediler. Onu da başardık. Çok kısa bir süre içerisinde Türkiye siyasetinde söz sahibi olacak konuma yükseldik. Türkiye büyük bir krizde, bu sadece ekonomik kriz değil. Siyasi, toplumsal, hukuk, adalet krizi. Bütün krizlerin anası yönetim sistemi. Bu ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Demokratik değerlere bakın. Geriye gittiğimiz dönem 2016’da, hele ki 2018’de bu sisteme geçildikten sonra Türkiye’nin tüm değerleri değişmiştir. Bu kötülük üreten sistem gitmeli ve yerine uzun yıllar Türkiye’de uygulanmış olan parlamenter sistem gelmelidir. Ancak eski parlamenter sistem değil, daha güçlenmiş bir sistem. 6 parti bir araya geldi. Bütün toplum kesimlerine hitap eden partiler grubu bir araya gelerek, 6’lı masayı oluşturdu. İlk ortaya koyduğumuz proje; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” dedi.

‘Ak Parti ile bu yüzden ayrıştık’

Siyasi ahlak yasası ile siyasetin daha adil bir yönetim biçimine taşınacağını söyleyen Üstün, “Gelecek Partisi kuruldu, bu binanın kirasından boyasına kadar tüm ihtiyaçları arkadaşlarımız kendi imkanları ile sağladı. Genel Merkezimizin ihtiyaçlarını da bizler kendi cebimizden sağlıyoruz. Grubu bulunan partiler yeteri kadar zaten para alıyor. O yetmemiş gibi bir de devletin imkanlarını ‘seçimde kullanacağım’ diyorsunuz. Ahlak bunun neresinde? Etik bunun neresinde? Siyasetçi ahlaklı olsun dedik. Memleketin temel sorunlarından bir tanesi de siyasetin finansmanı. Siyasi ahlak yasası. Şeffaflık yasası çıkarmak istemiştik. Bu yasa yolsuzluğu, hırsızlığı önleme yasası. Bu yasayı istedik, bunu da engellediler. İmar yasasını sevk ettik meclise. Şehrin halkı bu rantı paylaşsın dedik. Ama 5 kişi mi bunu Yalova’da paylaşacak, yoksa Yalova halkı mı bunu paylaşacak? Biz halk paylaşsın dediğimiz için bize içeride saray darbesi yapıldı. AK Parti ile bu yüzden ayrıştık” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim