18 maddelik anayasa değişikliğini kapsayan anayasa değişikliği referandumu için oy kullanma işlemi Yalova'da 08:00 itibarı ile başladı. Sandıkların açıldığı ilk andan itibaren sandık başına gitmeye başlayan vatandaşlar oylarını kullandılar. Son yılların en yoğun katılımına sahne olan oy kullanma işleminde ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Yakınlarının koluna girerek sandığa getirdiği 82 yaşındaki Emine Yayla, "Bu ülkemizin en önemli seçimidir. Bende ne olursa olsun vatandaşlık görevimi yerine getirecek ve oyumu kullanacağım" dedi. Tekerlekli sandalye ile oy kullanan vatandaşlarda gözden kaçmadı. Günün en renkli karelerinden birisi ise ellerinde yeni doğan çocukları ile sandık başına giden çift oldu. Çift, "Yavrumuzun geleceği içinde büyük önemi olan bu referandumda oyumuzu kullandık" diyerek sandığa oylarını birlikte attılar. Oy kullanma işleminin gerçekleştiği okullarda görevliler ise vatandaşlara yardım ederek oylarının en güvenli ve rahat şekilde kullanmalarını sağladılar.
Olumsuzluk yaşanmadı
İl merkezi ve ilçelerde 463 sandıkta oy kullanma işlemi gerçekleştirildi. Vatandaşların oylarını güven içerisinde kullanmaları için güvenlik güçleri de geniş önlemler aldılar. Oy kullanma süresi içerisinde Yalova'da kayda değer bir olay meydana gelmezken, oy kullanma süreci huzurlu bir ortamda tamamlandı.
Oylar seçim kuruluna getirildi
08:00'de başlayan oy kullanma işlemi ise 17:00'de sona ererek sandıklar kapandı. Ardından oyların tasnifi işlemine geçildi. Önce sandık kurulları tarafından sayılan oylar çuvallara konularak Yalova Adliyesindeki İl Seçim Kuruluna taşındı. İl merkezi ve ilçelerden gelen sandık tutanakları burada birleştirilerek sonuçlara ulaşıldı. İl merkezi ve ilçelerden oyları çuvallarla İl Seçim Kurulu'na getiren sandık görevlileri adliye de uzun kuyruklar oluşturdular. 

Editör: TE Bilişim