AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel muhtarlarla bir araya gelerek, Anayasa değişikliği, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandum süreci ile ilgili bilgiler verdi.
Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, parti yöneticileri ve muhtarlar katıldı. Burada açılış konuşmasını yapan AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, " TBMM’de görüşülerek kabul edilen anayasa değişikliği teklifi ile Cumhuriyet kazanımları tam olarak korunmaktadır. Yapılmak istenen sistem değişikliğidir. Amaç ülkeyi daha etkin ve hızlı karar alabilen, yönetimde istikrarı sağlayan ve koalisyon risklerini ortadan kaldıran ve ülkeyi yönetenlerin meşruiyetlerini doğrudan millet iradesinden sağlayacağı yeni bir sisteme geçmektir. Bunun adı Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemidir. Bu anayasa değişikliği TBMM'den geçerek referandum için milletimizin huzuruna gelmiştir. Bizler Ak Parti mensupları olarak bu değişikliğin kabul edilmesi için milletimiz ile el ele gönül gönüle vererek çalışacağız. Kapı kapı gezerek sıkılmadık el bırakmayarak bu sistem değişikliğine evet diyeceğiz. Anayasa değişikliği için yapılacak olan referandumda hayır diyerek sistem değişikliğini engellemeye kalkan odaklar Rejimi değiştiriyorlar diye yalan yanlış açıklamalarla halkımızın aklını karıştırmaya gayret etmektedirler. Türkiye Cumhuriyetinin rejimi bellidir.1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet olarak kurulmuş ve bu konu kapanmıştır. Devletin yapısı ise Demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak belirlenmiştir. Bunların hiç biri ile kimsenin bir sorunu yoktur. Cumhuriyetin milletimize sağladığı kazanımlar hepimizindir. Hiç kimse Cumhuriyet kazanımlarını kendilerine mal ederek başkalarını rejim karşıtı gösterme gafletine düşmesin. Ak Parti'yi ve onun taraftarlarını rejim karşıtı göstermeye kalkanlar bilsinler ki rejimin de Demokrasimizin de Cumhuriyet kazanımlarının da bekçisi ve garantisi Ak Parti ve Ak Parti ile birlikte hareket eden milletimizdir.15 Temmuz gecesi bizler meydanlara koşarken, evinden çıkamayanlar, marketlere ve ATM'lere koşanlar bize rejim ve demokrasi dersi vermeye kalkmasınlar" dedi.
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, "Önümüzde ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan bir referandum var. Halkımız sandık başında kaderini belirleyecek. Bugün adeta kurtuluş savaşındaki gibi 7 düvelin ülkemizin üzerine saldırması da yapılacak anayasa ve sistem değişikliğinin önemindendir. Bugüne kadar bu ülkeyi istedikleri gibi yönlendiren dış güçler, Türkiye'nin bu iplerden kurtulmasını istemedikleri için ellerinden geleni yaparak bu ülkeye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Ancak bunu başaramayacaklar. Halkımız sandıkta iradesini göstererek Anayasaya değişikliğine de, partili cumhurbaşkanlığı sistemine de evet diyecek. Ondan sonra bu ülkenin önünü bir daha kimse kapatamayacak. Türkiye dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yerini alacak. Bunun halka iyi anlatılması lazım. Halkın geleceğini karartmaya çalışanlara göz açtırmamak gerekli. Biz gerekirse kapı kapı dolaşacak ve halkımıza bunları anlatacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim