Mahalle ve köy başkanlarının, sorumlularının ve sandık başkanlarından bazılarının davetli olduğu divan toplantısının açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe başkanı Necmeddin Harputoğlu konuşmasında, terörü destekleyen güçler ve ülkelerin deşifre edilmesi gerektiğini söyledi.

Terör olaylarının son günlerde arttığına değinen Harputoğlu, uygulanan yanlış politikaların terör olaylarını büyüttüğünü ve cesaretlendirdiğini ifade etti. Terörle mücadelede başarısız olunduğunun ve yetersiz kalındığının açıkça görüldüğünü dile getiren Harputoğlu, "Ülkemizi bölüp, milletimiz arasında ayrılık ve düşmanlık tohumları ekmek, karanlık güçlerin taşeronu terör örgütleri aracılığıyla uygulamaya çalıştığı hain amaçlardır" dedi. İslam kardeşliğinin esas alınmasını gerektiğini söyleyenHarputoğlu, Saadet Partisi olarak terör konusundaki çözüm önerilerini açıkladı.

Harputoğlu, "İslam kardeşliğini yeniden tesis edecek, bizi biz yapan ortak değerleri güçlendirecek, sosyal, kültürel ve ekonomik politikalar bir an evvel hayata geçirilmeli. Müttefik olduğumuz ülkelerden aldığımız uçaklar, füze kalkanları ve teknik vasıtaların bu mücadelede ülkemizin işine yaramadığı ortadadır. Kendi teknolojimizi bir an önce geliştirmeli ve savunma sistemimizi devreye sokmalıyız. Terör kısır siyasi çekişmede malzeme haline getirilmemeli. Kalkınma seferberliği başlatılmalı, kendi kaynaklarımız harekete geçirilmeli. Önleyici tedbirler güçlendirilmeli ve tedavi edici politikalar icraata geçirilmeli. Tedavi edici tedbirler ise kısa, orta ve uzun vadeli olarak planlanmalı ve her dönem için ekonomik, kültürel ve sosyal politikalar ayrı ayrı belirlenmeli. Bölgesel ekonomik kalkınma politikaları derhal hayata geçirilmeli, göç tersine çevrilmelidir” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mustafa Balta ise, "Terör örgütü, ipi dış güçlerin elinde olan kukladır. Bunların içinde Türkiye"nin maalesef, "dost" ve "müttefik" olarak tanımladığı ülkeler başı çekmektedir" dedi. Balta, "Kesintili eğitim sistemine geçilmiş olunması, imam hatiplerin orta kısmının açılmasını önemli bir adım olarak değerlendiriyor, memnuniyetimizi ve teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz. Ancak 14 sene bu adımın gecikmesine sebep olanlardan Saadet Partisi olarak hesap soracağız" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim