CHP Yalova Belediye Başkan adayı Salman, “Belediyenin her türlü imkânlarını kullanarak sürdürmesi ne yasalara ne ahlaka ne de vicdana uygun değildir. İl Seçim Kurulu ve Cumhuriyet Savcılarını da göreve davet ediyor ve kamuoyu önünde yaptığım bu açıklamanın bir suç duyurusu olarak dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını rica ediyorum” açıklamasında bulundu.

Başkan Koçal’ın sözde belediye çalışmalarının tanıtıldığı Karanfil adlı dergiyi seçim çalışmalarında kullandığını iddia eden Salman, “ Dergiyi Karanfil Evleri’nin çalışanlarına dağıttırıyor. Belediye binalarına boy boy posterlerini astırıyor. Yine sözde belediye çalışmalarını tanıtmak adına, kendi fotoğraflarıyla giydirdiği otobüslere kentte cirit attırıyor. Yaptığı seçim toplantılarına vatandaşları taşıyor. Her gün salonlarda konuşmalar yapıyor. Davetiyeler dağıttırıyor. Yemekler yediriyor. Seccadeler hediye ediyor. Şimdi soruyorum; Bütün bunların paralarını kim ödüyor? Beş yıldır yönetimdesiniz. Belediyenin yatırımlarını anlatmak şimdi mi aklınıza geldi? Bütün bunlar seçim çalışması değildir de nedir? Seçim kampanyanızı belediye imkânları ile yürütürken hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Sizi geçtim, vatandaşın vicdanı ile oynamayın, kıldığı namazı sakatlamayın! O harcadığınız paraların kuruşu bile kul hakkı değil mi? Kul hakkı olan para ile dağıttığınız seccadelerin üzerinde kılınan namaz kabul olunur mu? Boğazından haram lokma geçmemiş insanlara, kul üzerinde hakkı olan belediye parası ile yedirdiğiniz yemeğin size faydası olacak mı sanıyorsunuz? Diyanet İşleri Bakanlığı bile yayınladığı uyarı ile çalışanlarına ‘Seçim döneminde açılışları bile erteleyin, bütün adaylara eşit mesafe de olun” uyarısı yaparken, sizin bu yaptıklarınız yasalara, ahlaka ve vicdanlara sığar mı? Bütün bunları yaparken hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Bunların hesabını sandıkta vereceksiniz. Bu millet, yaptığınızın hesabını size sandıkta soracak. Bu paralar belediye kasasından ödendiyse, sana zimmet çıkartmak, Yalovalılar’a sözümdür” dedi.

CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, Koçal’ın seçim döneminde belediye kaynaklarını, binalarını ve personelini kullanmasının yasal olarak suç oluşturduğunu ve anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı olduğunu söyledi.

Salman, “Benim karşıma belediye imkânları ile değil, kendi imkânlarınla, partinin sana ayırdığı bütçe ile çık! Neden hiçbir yerde partinin adını kullanamıyorsun? AKP’li olduğundan utanıyor musun? Yoksa Yalovalılar’ı kandırdığını unutmak ve unutturmak için mi AKP’nin adını yazamıyorsun? ‘Bunlar seçim kampanyası için değil, belediye hizmetlerinin tanıtımı için. O yüzden partimin adını kullanmıyorum’ deyip de kendini komik duruma düşürme. Çünkü Yalovalı artık senin yalanlarına kanmıyor” dedi.
Editör: TE Bilişim