Salman, “Geçtiğimiz hafta sonunda  AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ın yüksekten uçtuğu bir açıklamasını okudum. Neymiş efendim anketler Yalova Belediye Başkanlığı için şimdiden % 67 diyormuş. Sayın Pehlivan, Yakup Koçal kendilerine katıldığında % 70 demiş ve müneccim misali yanılmamışmış. Seçimde %70 in üzerine çıkacaklarmış. Bu yetmezmiş gibi rekor kıracaklarmış ve Yalova’da tüm ilçe ve beldeleri de alacaklarmış. Sallarken meydanı epey boş bulmuş sanırım. Bu da yetmemiş, genel seçimlerde 2 milletvekilliğini de alacakmış, alacaklarmış… Bu kadar kolaysa her şey sayın Koçal ile birlikte milletvekili adayı olsunlar da görelim.Bir önceki dönemde verdikleri boy ölçüsünü Yalovalı seçmen çok iyi biliyor.

Romantik siyasi gözlüğü takıp baktığımda 41 kere maşallah!!! kimseye oy bırakmamışlar diyesi geliyor insanın. Ama realist gözlüğü takınca, gerçek  Sayın Pehlivan’ın baktığı taraftan göründüğü  gibi gözükmüyor.  “Aç tavuk kendini buğday ambarında zanneder”  atasözü çınlıyor kulaklarda.

Malum Sayın Pehlivan, bir zamanların elma diyarı Samanlı Köy patentli olduğundan, elma ağaçlarının çoktan söküldüğünü unutmuş olacak ki elma ile armutları toplayarak, çıkan sonucu gerçek sanarak matematik ve muhasebe bilgisini sorgulatıyor.

Şimdi ben merak ediyorum hangi anket şirketi, ne zaman anket yapmışta %67 oy oranını bulmuş ve Sayın Pehlivan açıklamış. Eyyy! Mustafa Pehlivan, Yalova iki oda, bir salon bir yer, hem biz iki kişiyiz birbirimizi biliriz. Sallarken bari hiç değilse azıcık destekli salla. Noldu Başkakandan fırçamı yedin de kamuoyunu aldatmaya yönelik açıklama yapıyorsun.

Bakıyorumda hizmetle kamuoyu oluşturamayanlar, kamuoyunu gerçekle yakından ve uzaktan alakası olmayan,  anket  oranı açıklamalarıyla yanıltmaya çalışıyorlar. 4 Nisan 2013’te Saat 10.30 da Ankara’da başlayan, bölge milletvekilleri, il başkanları, kadın kolları başkanları ve gençlik kolları başkanlarının katıldığı Marmara Bölge toplantısında gerçek rakamları Başbakan bizzat sizlere açıkladı.

Şimdi soruyorum Yalova için % 67 oranını mı telaffuz etti Başbakan yoksa daha düşük bir oran mı verdi?

AKP’nin Yalova oy oranı, Yakup Koçal’lı oy oranından düşük mü? Yüksek mi?

Açık bir çağrıda bulunuyorum Sayın Pehlivan’a yüreği yetiyorsa oradaki Başbakanın telaffuz ettiği oranları açıkla. Ben oranları çok iyi biliyorum. Sen açıklamazsan ben açıklarım. Unutma o toplantıya sadece Yalovalılar katılmadı. Senin misal devşirme tanıdıklarda var içlerinde. İyi bilirsin sen, ben eski gazeteciyim. Yerinde kulağı var malum. Benim kaynaklarımda sağlamdır elhamdülillah.

Onun için sen bırak bu romantik siyasi söylemleri, Ahmet Özsümer’in dediği gibi Adam ol Sayın Mustafa Pehlivan Adam ol. Yoksa şu kısacık il başkanlığı sürecinde yaşadığın somut  örnek  gibi adama tükürdüğünü yalatırlar ve siyaseti öğretirler.

Ve sakın aklından çıkarma, Başbakanından fırça yemek istemiyorsan anketlerin seçim kazandırmadığını unutma”
Editör: TE Bilişim