CHP Genel Merkezimizce düzenlenen “CHP Yerel Seçim 5.Bölge Çalıştayı Bursa’da yapıldı.  Yalova, Afyonkarahisar, Kütahya, Sakarya, Bilecik, Düzce, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa il başkanları, İl milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve adaylığı CHP Parti Meclisi tarafından karara bağlanmış belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıya, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlık etti.

Yalova’danCHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, ilçe başkanları ve CHP Genel Merkezi tarafından adaylıkları açıklanan Yalova Belediye Başkanı adayı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkan adayıAvni Kurt, Armutlu Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya, Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Nedim Güler, Kaytazdere BelediyeBelediye Başkan adayı Ali Kangal, Taşköprü Belediye Başkanı ve başkan adayı Nedret Gülen, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Tunalı katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, “AKP Belediyeciliğin sonu gelmiştir. AKP belediyeciliği kentlerimizi tamamen betona boyadı, rant’a boyadı ve kentli insanlarımızı ayrıştırarak ve ötekileştirerek yönettiler.Bugün artık AKP belediyeciliğinin sonuna gelindi. Türkiye’nin hangi AKP’li belediyesine gidersek gidelim, vatandaşımız artık umudunu yitirmiş durumda. Geçmişte halka yakın olduklarını ifade edenler bugün sırça köşklerinde halka tepeden bakmaktalar. Yalova’yı nasıl aldıysak, inşallah diğer il ve ilçelerimizi de kazanacağız.  Israrla, sabırla, güvenle anlatacağız. Yerel yönetimlerde doğru aday ve doğru iletişimle çok şey olur. Talanın değil, halkın yanında olduğumuzu sabırla anlatacağız. Bizim işimiz anlatmak, dertlere derman olmaktır. Başaracağımızdan hiç kuşkum yok” dedi.

Çalıştay sonrasında bir açıklama yapan CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak ise, “Yerel Yönetimlerin iktidara taşıma da büyük payı olduğunu biliyoruz. 2019 Mart sonun da tüm ülkede CHP’nin güçlü çıkacağına inanıyorum.Bu tür çalışmaların yapılmasında faydanın büyük olduğu bir gerçek. Bizler de geçen 2014 seçimlerin de olduğu gibi oluşturacağımız çalışma programıyla Yalova’da yerel yönetimlerinde oldukça iddialı gireceğiz. AKP’nin metal yorgunluğu bu seçimlere büyük oranda yansıyacaktır. Bunu kendileri de görüyorlar. Artık CHP’ye karşı iktidarın son gücünü ortaya koyacağını görüyoruz. Çalışacağız ve kazanacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim