Başkan Koçal Hukuki işlemlerin tamamlanması için Adliyede olduğundan oturuma geç katıldı. Meclisin ilk oturumunda  sorulan önergelere Başkan Yakup Koçal cevaplarını  sözlü ve yazılı verdi.


Yalova Belediyesi sınırları içerisindeki toplu taşımacılığı düzenleyecek kuralların belirlendiği yönetmelik Belediye Meclisi’nde ele alınarak oy birliği ile onaylandı. Başkan Yakup Koçal’ın geç kalması üzerine oturumu açan 1. Başkan Vekili Adem Gülsün, komisyonun uzun ve titiz çalışmaların ardından yönetmeliğin yazımını tamamladığına dikkat çekerek, “Bu işi yapan esnaf arkadaşlarımız ile idarenin her konuda anlaştıkları bir yönetmelik hazırlandı. Herkes memnun olduğuna göre bize de ‘Hayırlı olsun’ demek kalır” diyerek, yönetmeliği Meclisin onayına sundu. Yönetmelik Meclis’ten oy birliği ile onay aldı. Onaylanan yönetmelik gazetelerde yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Başkan Koçal, bürokratını savundu

Toplantıya gecikmeli olarak katılan Başkan Koçal, Akp’li Meclis üyelerinin verdikleri soru önergelerine yanıt verdi.

İlk olarak Akp Grup Başkanvekili Kasım Avar’ın, ilgili yasa gereğince basına siyasi demeç vermeleri yasak olan Belediye personelinin Belediye Meclis üyelerine basın yoluyla cevap vermeleri hakkında önergesi görüşüldü.

Önergeye Başkan Koçal “Konusuyla ilgili açıklama yapması için arkadaşımıza ben talimat verdim. Arkadaşımızın konusu ile ilgili alanda basına bilgi vermesinde bir mahsur yok. Ancak içeriğinde siyasi bir beyan olduğu iddianız varsa başka” yanıtını vererek bürokratını savundu.

Fahrettin Yıldız’ın sözlü soru önergesine  cevap

Koçal’ Tüm bu sosyal ve kültürel çalışmalara bütçemizin yüzde 1’inin altında bir harcama yapılmıştır. Keşke yüzde 4-5’ini ayırabilsek.dedi

Oturumun son bölümünde Akp Meclis üyesi Fahrettin Yıldız’ın konser maliyetleri ve derneklere yapılan yardımlar konusundaki soru önergelerini sözlü olarak yanıtlayan Başkan Koçal, “Hiçbir derneğe direkt maddi destek yapmamız mümkün olmadığı için hiçbir derneğe vermedik. Sahne, tanıtım gibi lojistik destek isteyen tüm derneklerimize de bu destekler verilmiştir. Bu yıl 18 profesyonel tiyatro ekibini Yalovalılarla buluşturduk. Bunlarında ortalama maliyeti 10-12 bin lira civarındadır. İlköğretim Okulu öğrencilerimiz içinde 250 oyun sahnelenmesini sağladık. Buna da oyun başına 600 TL ödeme yapılmıştır” diyerek bilgiler verdi.

Yardım yapılan tiyatro ve dernek adlarını da tek tek sıralayan Başkan Koçal, “Hiçbir derneğe ayrım yapılmamıştır. Bu yıl 3 konser organize ettik. Bunlarında toplam maliyeti yaklaşık 170 bin TL’dir. Bunarlın haricinde yerel sanatçılarımız ile Sivil Toplum Örgütlerimizle de organizasyonlar gerçekleştirdik. Bir tek YAFEM’in bizden hiçbir talebi olmamıştır. Yerel sanatçılarımızın da konserlerinin bin ila bin 500 TL arasında maliyetleri vardır.

Tüm bu sosyal ve kültürel çalışmalara bütçemizin yüzde 1’inin altında bir harcama yapılmıştır. Keşke yüzde 4-5’ini ayırabilsek. Yalova turizm kenti diyoruz, daha fazla bütçe ayırıp, daha fazla faaliyet yapabilseydik” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim