Coşkun mesajında, “Ya istiklal, ya ölüm’ diyen aziz milletimizin tarihi gurur, onur ve şerefle doludur. Tarihimizi ve kahramanlık destanlarımızı kanları ve canları ile yazan şehit ve gazilerimiz, yalnızca kendi topraklarına değil, ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışı ile dünya barışına önemli katkılar sağlamıştır. Bu vesile ile kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

Her yıl “Gaziler Günü” veya “Kahramanlık Günü” olarak kutladığımız 19 Eylül’lerin, çocuklarımız için, gençlerimiz için, tarihimizi öğrenmeye, anlamaya vesile olmasını diliyorum.

Yalova’mızda 97 asker gazisi, 3 polis gazisi ve yakınları vardır. Gazilerimize Yalova’mızda ve ülke genelinde her fırsatta devlet yardımı ve desteği sağlanmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın özverili çalışmaları uzmanlar ve sivil toplum kuruluşları ile istişareli bir şekilde sürdürülmektedir. Anayasal ve yasal haklarla gazilerimiz ve şehit yakınlarımız devletimizin sosyal güvencesi altındadır.

AK Parti Hükümetleri her fırsatta şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her konuda haklarını gözetmeye gayret etmiştir. 12 Eylül 2010’da yapılan anayasa değişikliği ile ilgili halk oylamasında da, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin gerek sosyal, gerek ekonomik, gerekse bireysel hak ve özgürlükler yönüyle daha avantajlı hale gelmeleri için pozitif ayrımcılık getiren düzenlemeleri anayasaya koyduk ve halkımızın teveccühüyle onaylanmış oldu. Anayasa değişikliğinde öngörüldüğü üzere son olarak T.B.M.M.’de 24. dönem çalışmaları ile 25 maddelik kanuni düzenleme yapılmış; şehit aileleri, dul ve yetimleri ile gazilerimiz için sosyal, ekonomik ve toplumsal alanda daha ayrıcalıklı olacakları düzenlemeler yasal zorunluluklar çerçevesinde yeniden düzenlenmiştir.  

Gaziler Günü münasebetiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper ederek şahadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yad ederken, onur abidelerimiz olan kahraman gazilerimizin bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım.
Editör: TE Bilişim