Göreve geldiği günden bugüne kadar gelen süreci özetleyen Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, “Taşköprü için çok işler yaptık” dedi. Gülen, “Bir taraftan gelirlerimizi artırdık diğer taraftan tasarruf ederek yapacağımız yatırımların parasını biriktirdik. Göreve geldiğimizde belediyenin kasasında sıfır lira varken, şimdi 6 milyon TL var. Beldemizin önünü açmak, gelişmesini, büyümesini sağlamak için tabiri caizse yamalı bohça gibi olan imar planlarımızı ele aldık. Beldemizdeki imar planlarına zemin sondajı yaptırdık, ilgili müdürlüklere ve Çevre Bakanlığı’na bunları onaylattırdık, imar planlarımızı kanun ve yönetmeliklere uygun olarak bir bütün haline getirdik. 1999 yılındaki başkanlığımda deprem nedeniyle imar planlarımız iptal olmuştu ve 2-3 yıl imar planı yapamamıştık. Rabbim 10 yıl sonra bu işleri yapmayı yine bana nasip etti. Takdiri vatandaşımıza bırakıyorum. Bu sondaj ve planlamaların bedeli yaklaşık 500 bin TL’dir” dedi.

“Projeler bir bir hayata geçti”

Taşköprülü vatandaşlar için içme suyu şebekesini hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Gülen, “Bu proje 2006 yılında yapılmış fakat her nedense bir türlü başlanmaya cesaret edilememişti. Sil baştan revize ettirdik. Topyekün gücümüzü bu projenin gerçekleşmesi için harcadık. Tepki alacağımızı biliyorduk, her tarafı kazdık, her parsele hat bıraktık. Başak Sitesi, Altınkum Sitesi, Zuhal Sitesi, Dantel Sitesi, Topçular Sanayi hepsi yapıldı. Şebekede yüzde 40 civarı kayıp kaçak vardı, kamu zararı vardı yıllarca devam etti, yaz günlerinde 4. katlara su çıkmıyordu yapılması gerekiyordu, yaptık. Yaklaşık maliyeti 4,1 milyon TL olan bu projenin altından Allah’a şükür alnımızın akıyla çıktık. Şu an son bağlantılarımız yapılmakta. Yapılan kazılar sonucu yaklaşan kış aylarında halkımızın eziyet çekmemesi için de hazırlığımızı bir planlama dahilinde önceden yaptık, ihalelerimizi tamamladık” dedi.

“Bozuk yol bırakmadık”

Kılıç Deresi’yle ilgili de çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Gülen, derenin tamamına ıslah çalışması yapacaklarını da bildirdi. Araç filosunu zamanla yenilediklerini ifade eden Gülen, “Bu süre içerisinde ayrıca toplam maliyeti 2 milyon TL olan 2 adet otobüs, büyük kanal açma aracı, itfaiye aracı, çöp kamyonu, morglu cenaze taşıma ve yıkama araçları, sepetli vinç, 2 adet hizmet aracı, iş makinesi, 3 adet belediye hizmet aracı alımı yaptık. Asfaltlama ve parke taşı olayı belediye tarihinde görülmemiş bir olaydır. Buna 8,5 milyon TL harcanmıştır. Geçmiş dönemlere göre sanayi kuruluşlarından gelen gelirlerde de büyük azalma olmasına rağmen yaptığımız tasarruf ve harcamalara getirdiğimiz kısıtlama sayesinde bu para biriktirilmiştir. Belediyeye ait hiçbir arazi satılmamıştır tam tersine yapılan imar uygulamaları sonucu havaalanı altında toplamda yaklaşık 15 dönüm, yine Topçular mevkiinde 20 dönüm belediyemize tapulu yer kazandırılmıştır” şeklinde konuştu. Tarihi Taşköprü’nün restorasyonu için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Gülen, “Tarihi Taşköprü beldemiz kuzeyine geçişleri karşılamaktan zaten çok yorgundu. Bunu bildiğimizden imar planlarımızı hazırlarken alternatif yol güzergahını planlara işledik. Bir diğer betonarme köprüyü su depolarımızın önünden geçen Çaydere Boğazı’na yaptırdık. Köprüyü yaparken bize arazisinden bedelsiz geçiş izni veren değerli ağabeyimiz Ahmet İsvan’ı rahmetle, duayla anıyoruz. Yine büyük katkılarından dolayı oğlu Orhan İsvan’a Taşköprü halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Belediyeyi borçtan kurtardık”

Beldede birçok çalışma yaptıklarını ve bu çalışmaları yaparken insan ayrımı yapmadıklarını söyleyen Başkan Gülen, “Halkımızın ulaşımını kolaylaştırmak için beldemize çelik üst geçit kazandırdık. Üst geçit ayaklarını parklar ve piknik alanlarıyla bütünleştirdik, mezarlık yanındaki basketbol sahamızı komple yeniledik, halı sahamızı yeniledik, kültür merkezimizin iç tavan, ısıtma, jeneratör, mutfak, dış çevre düzenlemesini yaptık. Kültür merkezi üstündeki piknik ve mesire alanı ile Taşköprü’deki bir kısım işlerin yapımından kalan geçmiş dönemden üzerimize bırakılan yaklaşık 1,5 milyon TL borcu ödedik. Kimseye çatmadık, borç bıraktılar demedik, insan ayrımı, parti ayrı yapmadık, reklam yapmadık sadece işimize baktık. Takdiri halkımıza bırakıyorum. Yoğun girişimlerimiz sonucu Altınkum Sitemize, Zuhalkent ve Dantel Sitelerimize Handere Sanayiine doğalgaz bağlantıları yapıldı” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim