Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yalova İl Başkanı Hasan Topçular referandumunun tamamlandığını halkın iradesini Evet yönünde kullandığını söyledi. Halen referandum sonuçlarına itiraz etmeye çalışanlara da seslenen Topçular, "Top çizgiyi geçti" dedi.
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular partinin il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya gelerek referandum sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Referandumda FETÖ, PKK, Avrupa ve Amerika'nın tüm ayak oyunlarına rağmen halkın iradesini Evet'ten yana koyduğunu belirten Topçular, "Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanının da onayı ile halka sunuldu. 16 Nisan da halkımız sandık başına giderek iradesini tecelli ettirdi. 2 aylık referandum süreci içerisinde bizde halkımıza bu değişikliğin detaylarını anlattık. Evet diyen partiler de hayır diyen partilerde demokratik ortamda tüm fikirlerini söyleme imkanı buldular. Bu süreçte Avrupa ve Amerika'nın da ülkenin iç meselesi olan referandum sürecine müdahalesi kabul edilemezdi. Referandum sonuçlarının ardından da ülkemize AGİK üyelerini göndererek incelemeler yaptıran Avrupa referandum sürecini eleştirmektedir. Avrupa bize demokrasi dersi verecek durumda değildir. Avrupa önce kendisi insan olmayı öğrenmelidir.
16 Nisan'da millet iradesi sandığa tecelli etmiştir. Halkımız demokratik hakkını kullanarak tercihini ortaya koymuştur" dedi.
Topçular sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Hayır diyen de evet diyen de bu ülkenin insanıdır. Referandum artık sonuçlanmış ve halk kararını evetten yana kullanmıştır. Birilerinin tepkileri boşunadır.Top çizgiyi geçmiştir. Millet vatanına ve bayrağına sahip çıkmıştır. Artık herkes bu tercihe saygı göstermek zorundadır. Ama bazı kesimlerden gelen spekülatif yaklaşımdan son derece rahatsızız. CHP referandum sonucuna itiraz edecekmiş. Onların hayatı zaten itirazla geçiyor. İtiraz etsinler bakalım ne değişecek"
"MHP tabanında fire yok"
Bazı kesimlerin MHP tabanının %80'ninin hayır kullandığını dile getirmesinin de yalandan başka bir şey olmadığını vurgulayan Topçular, "Birileri MHP tabanını sandığa gitmemekle ve gidenlerin %80'nin de hayır kullanmakla itham etmektedir. MHP seçmeni verdiği sözden dönmez. Kendini MHP'li kabul eden herkes liderinin talimatı ile birlikte sandığa gidip tercihini evet olarak kullanmıştır. Bunun üzerinden spekülasyon yapmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaklardır. Sandığa gitmeyenler MHP'li görünen ancak bizden olmayan çakallardır" diye konuştu.
"AK Parti içindeki FETÖ'cüleri temizlemelidir"
Anayasa değişikliğinin yapıldığını bundan sonra AK Parti'nin kendi içindeki FETÖ'cülerden başlayarak ülkedeki tüm FETÖ'cüleri ve PKK'lıları temizlemesi gerektiğini belirten Topçular, "Artık anayasa değişikliği kabul edildi. Bundan sonra AK parti önce kendi içerisindeki FETÖ'cüleri acilen temizlemelidir. Ardından da PKK ve FETÖ ile her alanda ciddi bir mücadele yapılmalı ve bunlar ülkeden temizlenmelidir. Bundan sonra Türkiye'nin önünde hiç bir engel kalmamıştır. Bizde MHP olarak ülkenin bekası için olan her çalışmaya destek vermeye devam edeceğiz" dedi. 

Editör: TE Bilişim