“Nihal Atsız ve arkadaşları demokratik muhalefetin ilk örneğini vermiştir”

Mücadele biçimi ve ortaya çıkardığı anlam açısından Türk düşünce tarihinde özel bir yeri olduğunu belirttiği 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nde tüm dava arkadaşları ve Türk Milleti’nin bu mana ve şuur dolu kutlu gününü kutladıklarını kaydeden Topçular, “3 Mayıs 1944 olayları Türk Milliyetçiliğinin mücadele tarihinde şerefli yerini almış, aynı zamanda dünden bugüne Türk Milliyetçiliğine yönelen saldırılarda bir değişiklik olmadığı gibi, PKK terör örgütü ile birlikte ihanetin yol haritasını çizen İktidar sakinleri tarafından ayaklar altına alınmak istenmiştir.   

3 Mayıs olayları merhum Hüseyin Nihal ATSIZ’IN hakkında açılan davaya katılmak için Ankara’ya geldiği sırada başlamıştır. Bu tarihte Türk gençliği her türlü baskıcı siyasal ortama rağmen demokratik muhalefetin belki de ilk örneğini vererek bölücü ve yıkıcı tehdidi teşhis etmiş, bunlara karşı tepkisini ortaya koymuştur. Türk gençliğinin milli muhalefeti neticesinde 165 kişi tutuklanmış, birçoğu işkence ve eziyetlere maruz kalmıştır. Bu durum Türk Milleti’ne mensup olmaktan gurur duyan Türk milliyetçilerinin, inandıkları değerler uğruna karşılaştıkları zulmün birincisi olacak, ancak sonuncusu olmayacaktır” dedi.

“Türkeş’in milli muhalefeti bayrak yapmasının üzerinden 69 yıl geçti”

Topçular, “Büyük siyaset ve devlet adamı merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve 23 arkadaşının, Türk milletinin muhatap olduğu yabancı ve aykırı ideolojik saldırılara karşı, milli muhalefeti bayrak yapışının üzeriden tam 69 yıl geçmiş bulunmaktadır. Bu geçen zaman süresinde Türk Milliyetçileri, milletimizin birliği ve beraberliği için her türlü fedakarlığı göstermiş, 3 Mayıs 1944’ün anılarını hafızasından hiçbir zaman çıkarmamıştır.

Tarihimize tabutluklar olarak geçen, tavanlarında beş yüzer mumluk ampullerin yandığı işkence odalarında, büyük Türk Milleti’ne olan sonsuz bağlılık ve karşılıksız sevgiyle direnç gösterilmiş, Sansaryan Han’ın duvarlarında işkenceden değil de, Türk milletine bağlılıktan çınlayan gür sesin kararlılığı Aziz Türk milletinin vicdanında karşılık bulmuştur. Bu itibarla Türk milliyetçileri, yakın tarihimizin değişik evrelerinde mağrur bir ruh halinde mağdur olmuş, ama asla mağlup olmamıştır ve olmayacaktır. Nitekim Türk milliyetçilerinin 3 Mayıs’ta ortaya koyduğu azim ve kararlılık, Türk milletine olan sarsılmaz inancı dün olduğu gibi bugünde ziyadesiyle devam ettirmektedir” diye konuştu.

“Milli hesaplaşma sandıkta tecelli edecek”

Topçular, “İçinde bulunduğumuz karanlık dönemde, küresel güç koalisyonu ve bunların içerideki iş birlikçisi AKP iktidarının, Türk Milliyetçiliğini ve Türk’ün bütün değerlerini tahrip etme konusunda tartışmasız uzlaştıkları anlaşılmaktadır. 40 bin kişinin eli kanlı katillerinin ellerini dost eli olarak sıkan bütün değerlerini yitirmiş söz konusu iktidarın sürekli olarak Türk kimliği ve doğal sonucu olan Türk milliyetçiliğine sistemli bir şekilde saldırması tesadüfî değildir. Türk milletiyle sorunlu, geleceğiyle uyumsuz sadece ikbal peşinde milli her türlü kaynağı talanla görevli AKP iktidarının Türk Milletinin özgüveni olan Türk Milliyetçiliğine bu denli saldırmasına  dün olduğu gibi bugün de en sert şekilde cevabı verilmeye devam edilecektir. İnşallah Milli bir hesaplaşma yerel seçimlerde sandıkta tecelli edecek, Türk milleti kendisine yönelik bu şer oyunu mutlaka bozacaktır. Aziz milletimizin en doğru kararı vereceğine inancımız tamdır.  

Türk milliyetçileri, hali hazırda yaşanılan gerilim ve kaos ortamının gelecek açısından ne büyük bir tehlike ve tehdit içerdiğinin bilincindedir. Çözüm ve değer üretmekten uzak, ihaneti aziz milletimize barış ve helalleşme olarak yutturmaya kalkan, akan kanı durduracağız diye terör örgütünün elbaşına yol haritası çizdiren, her türlü değerlerimize ahlaksızca saldıran, Türk Milletinin değerlerinin tamamına topyekun savaş açan, gayri milli politikaların hamisi konumundaki AKP zihniyetinden kurtulmak Türkiye Cumhuriyetinin geleceği açısından artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Şimdi kendi vatanında yabancılaştırılmak istenen Asil Türk Milleti olarak son uyarılarımızı yapıyoruz. Aziz Milletimiz meşru müdafaasını yapmak saflarını belirlemek durumundadır. Buradan uyarıyoruz Türk Milliyetçileri olarak bu ihanet sürecine sesiz kalmamız söz konusu olamaz” dedi.

“Aziz milletimizin aşağılanmasına izin vermeyeceğiz”

Topçular, “Her türlü engelleme ve zorluğa rağmen Türk milletini şanlı mazisinden onurlu geleceğine her şeyi göze alarak taşıyacaklar milliyetçiler olacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha büyük Türk milletinin ve kıymetli dava arkadaşlarımın bu tarihi gününü kutluyor, 3 Mayıs 1944’ün bütün fedakar milliyetçi kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin Teminatı olan Türk Milliyetçileri var oldukça aziz Milletimizin öz yurdunda garip, aşağılanmasına sonucu ne olursa olsun müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim