MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular yaptığı açıklamada, “SASBÜD'ün başkanı kendi işine baksın. Becerebiliyorsa gidip o işlerde bir şeyler yapsın" dedi.

“Körler sağırlar birbirini ağırladı”

MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular partisinin il binasında düzenlediği toplantı ile hafta sonunda Termal’de Yalova stk’larıyla bir araya gelen Akil İnsanlar Marmara Grubu’nun Yalova’daki  temaslarını değerlendirdi. Akil İnsanları, "Türkiye'nin yüzsüzleri" toplantıyı ise, "Körler sağırlar bir birini ağırlar oyunu" olarak niteleyen Topçular, "Türkiye'nin en önemli gündem maddesi açılım denen ihanet sürecinin millete barış ve kardeşlik söylemleri üzerinden yutturulmaya çalışılmasıdır. Kendinde o aklı bulamayan AKP, Akil İnsanlar adı altında 63 kişi seçerek süreci bunlara ihale etti.  Ancak adı akil olan bu şahıslar gittikleri her yerde çok ciddi tepkiler görüyorlar. Her gittikleri yere kin ve nefret getiriyorlar. İnsanlar sokaklara dökülüyor, coplanıyor, biber gazı sıkılıyor. Böyle bir görüntünün hakim olduğu ortamda bu yüzsüzler yüzsüzlüklerini, ihanetlerini ve alçaklıklarını devam ettiriyorlar. 18 Mart 2013 Cumartesi günü de Yalova'ya geldiler. Ziyaretten bir gün önce Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde bir toplantı yapıp bu şahısları Yalova'ya gelmemeleri yönünde uyardık. Ancak faydalı olmadı ve Türkiye'nin yüzsüzleri Yalova'ya geldiler. Termal'de halktan kopuk ve uzak bir ortamda ve geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen toplantıda sanki bir başarı elde edilmiş gibi açıklamalar yapıldı. Akil insanlara olan tepkilerin artık azaldığı, halkın onlara olumlu baktığı falan da söylendi. Biz o toplantıyı protesto ettik. Yine şehit aileleri ve dernekleri de protesto ettiler ve katılmadılar. Orada AKP meclisteki yol arkadaşları ile birlikte adeta körler sağırlar bir birini ağırlar oyunu oynadı" dedi.

"Türk'ün Kavgası Kürt Kardeşleri İle Değil PKK İle"

AKP'nin ülkede bir Kürt-Türk kavgası varmış izlenimi uyandırmaya çalıştığını dile getiren Topçular, "Biz kimle barışacağız. Ülkede bir savaş yok sadece terör var. Bizim Kürtlerle bir kavgamız yok. Bizim kavgamız PKK terör örgütü ile. O nedenle Kürtleri bu olaya müdahil edemeyeceksiniz. AKP'nin bu olayı bir Türk-Kürt kavgasına dönüştürmesine de izin vermeyeceğiz. Unutulmamalıdır ki herkes yapılan bu ihanetin ve alçaklığın hesabını hukuk önünde verecektir. Önümüzdeki süreç de işte bu hesap verme süreci olacaktır. MHP bu işin ucunu bırakmayacaktır" diye konuştu.

Okul’a "Haddini Bil"

Toplantıda Topçular fırtınasından SASBÜD Başkanı Abdullah Okul'da nasibini aldı. Okul'un Akil İnsanların katıldığı toplantıya değinen Topçular, "Bu toplantıda SASBÜD Başkanı Abdullah Okul'da bir konuşma yapmış ve, 'Süreçte en sıkıntılı şey, birileri kazanırken birileri kaybeden oluyor. Biraz empati yaparsa herkes, süreç daha sağlıklı ilerler diye düşünüyorum. Bu ülkede artık öyle kuru kuruya milliyetçilik yapılmaması lazım. Bu ülkenin nasıl kazanıldığını herkes biliyor' diye konuşmuş. Ben SASBÜD Başkanı Okul'a soruyorum sen Milliyetçiliğin anlamını biliyor musun. Türk Milliyetçileri bu ülkede bedel ödemiş bir siyasi hareketin temsilcileridir. Milliyetçilik hakkında tek kelime bilgisi olmayanlar tarafından Milliyetçilik sorgulanamaz. Herkes haddini bilecek. Türk Milliyetçileri bu süreçte kendi yol haritalarını çizecek kabiliyettedir. Biz yol haritamızı birileri gibi İmralı'da ki şerefsizden alacak değiliz. Herkes haddini bilecek ve açıklamasını da ona göre yapacak. SASBÜD'ün başkanı kendi işine baksın. Becerebiliyorsa gidip o işlerde bir şeyler yapsın. Onda Türk Milliyetçilerine akıl verecek kapasitenin olduğunu da sanmıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim