MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular il binasında düzenlediği basın toplantısında İl Genel Meclisi Üyesi Atalay Beştaş ve Hasan Çetinkaya’nın arkasında duracaklarını bildirerek Yalova Valisi Esengül Civelek’e seslendi, “Sizin devletin valisi olduğunu sanıyoruz, yoksa hükümetin mi valisisiniz” dedi. Topçular, “Sayın Valimiz Başbakanlık Genelgesi hükümlerine uymayarak tamamen taraflı ve siyasi olarak Atalay Beştaş ve Hasan Çetinkaya’nın siyasi yıpratılması yönünde bir karar vermiştir. Uğur Daban’ın soyut şikayet dilekçesini işleme koymuş iyi bir araştırma yapmadan haklarında yıpratıcı faaliyet içine girdiği görülmektedir.  Yalova Valiliğini bu konu hakkında açıklama yapmaya davet ediyorum” dedi.

Öte yandan hakkında soruşturma açılanlar arasında Atalay Beştaş ve Hasan Çetinkaya da basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdiler.  Beştaş yaptığı açıklamada, “Yalova Valiliği tarafından (Armutlu Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkan ve Encümen Üyeleri hakkında (Armutlu Kaymakamı, Atalay Beştaş, Hasan Çetinkaya Mecidiye Köyü Muhtarı Hüseyin Akay, Hayriye Köyü Muhtarı Mehmet Tümer, Kapaklı Köyü evsel atık pis su arıtma ihalesinde Yalova firmalarından Umut mühendislik (Uğur DABAN) a İhaleyi vermediği bir üstü olan mefa arıtma firmasına verdiğinden dolayı Uğur DABAN’ın şikayeti üzerine 4483 sayılı Kanuna istinaden hakkımızda soruşturma başlatmış ve Vali yardımcısını görevlendirerek hakkımızda ön inceleme yapılmak üzere Valilik Kütüphanesinde 07/11/2012 Tarihinde saat 10,00 da ifade vermeğe çağırmış ancak ön inceleme ifade celp i tarafımıza tebliğ edilmemiş ve edilmiş gibi memurlara baskı ile sahte belge düzenletilmiş ve ifademizi mülkiye müfettişlerince alınması gerekirken ifademiz alınmadan hakkımızda soruşturma izni vermiştir.

Valilik Makamı' nın 09,10.2012 tarih ve İl İdare Kurulu Müdürlüğü ifadeli 5561 sayılı olur'u ile görevlendirilen Vaii Yardımcısı Cezmi Türk GÖÇER tarafından yürütülen ön inceleme sonucu düzenlenerek Valilik Makamı'na sunulan 12,11.2012 tarihli Ön İnceleme Raporu ve ekleri incelenmiştir.

Armutlu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince 25.07.2012 tarihinde yapılan Kapaklı Köyü Evsel Atık Su Arıtma Tesisi İşine ait ihalede, yaklaşık maliyet hesabının işe ait herhangi bir proje olmadığı halde kapasite ve yaptırılacak işin ismi üzerinden belirlendiği, söz konusu işe ait teknik şartnamede ve eklerinde yeterli teknik bilgiye yer verilmediği, bu durumun ihaleye katılanlar açısından belirsizlik yarattığı ve kendi inisiyatiflerine göre kendi firmalarınca karşılanabilecek özelliklerdeki bir arıtma tesisine ait teklif vermek durumundan kaldıkları, bu durumun firmalar arasında oluşacak ihale rekabetini lehte ve aleyhte etkilediği, aşın düşük teklif sorgulaması yapılan ve savunması uygun bulunmayan şikayetçi firmanın verdiği teklifin yanlış hesaplama sonucunda elendiği, bu suretle şikayetçi firmanın mağduriyetine neden olduğu anlaşılmıştır.

Bu nedenle, İlimiz Armutlu İlçesi K.H.G.B İhale Komisyonu Başkanı Kaymakamı, İhale Komisyon Üyeleri Atalay BEŞTAŞ, Haşan ÇETİNKAYA, Mecidiye Köyü Muhtarı, Hayriye Köyü Muhtarı hakkında 4483 sayılı Kanun uyarınca soruşturma izni

15.11.2012 tarihinde Valiliğimce karar verilmiştir.Yaklaşık maliyeti kimler nasıl neye göre hazırlıyor?işe ait proje ve teknik şartnameleri kim hazırlıyor?,ihalelerin ve proje ve keşiflerini yapılması talimatını kim veriyor?.yukarıdaki görevlerde eksiklik varsa görev ihmali kimin?

Sayın Valimiz Başbakanlık Genelgesi hükümlerine uymayarak

tamamen taraflı ve siyasi olarak Atalay Beştaş ve Hasan Çetinkaya nın siyasi yıpratılması yönünde bir karar vermiştir. Uğur Daban’ ın soyut şikayet dilekçesini işleme koymuş iyi bir araştırma yapmadan bizler hakkında yıpratıcı faliyet içine girdiği görülmektedir.

Sayın Valimizin Başkam olduğu Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin kasasının nasıl içinin boşaltıldığı borçların nasıl kapatılmasına çalışıldığını ve sorumlular hakkında ne gibi yasal işlem yaptığını çok iyi biliyoruz.

Olayı Yalova Kamuoyu ve siz Basın mensuplarıyla kısaca paylaşmak istedik. Ve ihaleye teklif veren Uğur Daban  ihaleye düşük fiyat vermiş gibi gösterip teknik şartnamede olması gereken makine ünitelerinin olmadığı bu makinelerin ilave edildiğinde ekonomik Olarak en avantajlı teklif olmadığı ,teknik şartnameye aykırı davrandığı, pareforma faturaları verdiği teklifin çok üstünde olduğu en önemlisi ihale komisyonu üyesi olan Atalay Beştaş ın o tarihte Meclis Başkanı olmadığı meclis Başkanının Ali Rıza Alkış olduğu imzasının üstündeki ünvanının da değiştirilmesi bununda ihaleye itiraz dilekçesinde ihale itiraz gerekçesi gösterdiği ne kadar soyut bir şikayet olduğu ortadadır.

Uğur Daban kimdir bu kadar soyut şikayet dilekçesi olduğu halde Valilik makamınca bizler hakkında soruşturma başlatılmış, Hangi parti kimliği var hangi partinin il başkan yardımcılığı yapmış siz basın mensupları bunu araştırın.

Buradan sayın valimize sesleniyorum.

Sayın valim Araştırma raporunuzu uzman kişilere yaptırın ve somut delillere ulaşın

Ön inceleme İfade celbini tebligat kanuna göre yapınız.(tarafımıza tebligat yapılmadığı halde yapılmış gibi evrakta değişiklik yapılması için memurlarınıza sahte belge düzenletmeyiniz.

Hakkında Ön inceleme yapılanların üstü konumunda bulunan memur ve diğer kamu görevlilerine yaptırmaları zorunlu olduğu vali veya vali yardımcısı il genel meclis üyelerinin amiri değil sadece vesayet makamıdırlar vesayet sınırı kanunla belirlenir denilmektedir,”dedi
Editör: TE Bilişim