MHP’den 44. yıldönümüne görkemli kutlama

MHP’nin kuruluşunun 44.yıldönümü MHP İl Başkanlığı’nın Sporium Tesislerinde düzenlediği gecede kutlandı. Partililerin büyük ilgi gösterdiği geceye MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Saffet Sancaklı ve Mehmet Müftüoğlu ile MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, Kocaeli, İstanbul ve Orhangazi’den teşkilat üyeleri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

Topçular, “Hastanede kardiyolog yok, utanmıyorlar mı?”

MHP İl Başkanı Hasan Topçular, burada yaptığı konuşmanın ilk bölümünde AKP Milletvekili Temel Coşkun ve AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ı hedef alarak, “Yalova Devlet Hastanesinde bugün kardiyolog yok. Bundan utanmıyorlar mı Yalova’yı yönetenler. İşte yol yaptık onu yaptık bunu yaptık. Yol yapacaksın tabi, utanmadan bir de söylüyorlar yol yaptık diye. Daha önce kimse yol yapmadı mı bu ülkede? Biz her yerde iddialıyız, her yerde adaylarımızı çıkartacağız. Yalova’da şerefli bayrağımızı sizlerle beraber en yükseğe dikeceğiz” dedi.

“Eteklik giy dedim, bana haber gönderdiler”

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile basın yolu ile tartıştıkları, kendisinin onlara basın aracılığıyla yanıt verdiğini ama onların kendisine basından cevap veremediklerini kaydeden Topçular, “Ak Parti İl Başkanı bir açıklama yaptı. Yakup Koçal partime gelirse ben eteklik giyerim dedi. Dedi mi, dedi. Ben de söyledim, sayın Pehlivan ben sizi Cumhuriyet Meydanı’na eteklik giymeye davet ediyorum, etekliğini de ben alacağım. Bunda ne var, bir şey yok. Ve bana haber gönderdiler, gazeteden cevap vermediler. Biz bunu siyaseten söyledik, olur böyle şeyler. Madem böyle şeyler olur, biz doğru şeyler üzerine kurduk siyasetimizi. Madem onlar siyaseten doğru olmadığını iddia ediyorlar, o zaman bu etekliği siyaseten giysinler” dedi.

“Vurmaya da ölmeye de hazırız”

İktidarın MHP’nin ayak seslerinden korkar durumda olduğunu söyleyen Topçular, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile ilgili uğraştıkları konunun AKP’nin kendi ayaklarına dolanacağını ve başlarına bela olacağını dile getirdi. “Vur de vuralım, öl de ölelim” söylemiyle ilgili olarak, “Öyle bir slogana Sayın Genel Başkanımız dedi ki, gerektiği zaman onu da söyleyeceğiz. Doğru arkadaşlar, gerektiği zaman Sayın Genel Başkanımız bize onu da söyleyecek. 12 Eylül öncesi biz bu noktada rüştünü ispatlamış insanlarız. Bir sürü arkadaşımız burada onları yaşayan insanlarız. Cezaevinde kalmış, işkence görmüş arkadaşlarımız var, biz şehit vermiş hareket olarak, rüştünü ispat etmiş insanlar topluluğuyuz. Elbette ki zamanı gelince, hem vuracağız, hem öleceğiz. Genel başkanımızın da dediği gibi, ölmeye de razıyız. Genel başkanımız bize derse, öl derse öleceğiz, vur derse vuracağız, gerekeni de yapacağız. Ama bu ülkeyi eşkıyalara teslim etmeyeceğiz Allah’ın izniyle. Herkes ayağını denk alacak herkes. Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti. Burası başka bir ülke değil. Kimse bizi bu ülkede müstemleke durumuna düşüremez. Bu ülkenin esas sahipleri Türk milletinin ta kendileridir” diye konuştu.

Sancaklı, “MHP’ye her oy veren 1 kişi ikna etse iktidarız”

MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Saffet Sancaklı ise, “Önümüzde 3 tane seçim var. Bir tanesi yerel seçimler, daha sonra Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler. Seçimlere daha bir sene var. 3 aydır dikkat ediyor musunuz durmadan anketler açıklanıyor. Bir gün bakıyoruz ki %50, diğer gün bakıyoruz % 60 veya % 70. Bu anketlere inanmayalım. Bu anketler yalandır. Toplum psikolojisini etkilemek için iktidarın yaptığı bir oyundur. Geçtiğimiz genel seçimlerde bize oy veren insanlarımızın sayısı 6,5 milyon. Bize oy veren kardeşlerimiz 1 kişiyi ikna ederse biz iktidar oluruz. Bu kadar basit” dedi. Sancaklı akil insanlar heyetini de eleştirerek, “Gittikleri her yerde protestolarla karşılanıyorlar” dedi. Konuşmaların ardından MHP’nin kurulunun 44’ncü yıldönümü kutlama pastasını MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Saffet Sancaklı ve MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan birlikte kesti. 

Editör: TE Bilişim