Vatan Partisi Yalova İl Başkanlığı’nda görev değişimi yaşandı. Önceki başkan Ayşe Nilgün Metingü’nün şehirden ayrılması nedeniyle boşalan göreve yapılan yönetim kurulu toplantısıyla Mustafa Lütfi Bal seçildi. Partiden yapılan açıklamada Metingü’ye emekleri nedeniyle teşekkür edildi.

Mustafa Lütfi Bal kimdir?

Vatan Partisi Yalova İl Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Lütfi BAL 1958 Yılında Kayseri/Karaözü’de doğdu. İlk ve ortaokulu Ankara’da, liseyi Sakarya Ali Dilmen Lisesi’nde okudu. 1977 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sosyoloji bölümüne başladı. Burada 2 yıl öğrenim gördükten sonra Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik ve Temel Bilimler Bölümü’ne geçiş yaptı. Öğrencilik yıllarında gençlik hareketi içerisinde aktif olarak bulundu. 1979 yılında Yalova’ya yerleşti. Vatani görevini 1982-1983 yıllarında Erzurum’da yaptı. Askerlik sonrasında Yalova’da ticaretle uğraştı. Daha sonra özel sektörde çeşitli firmalarda yöneticilik yaptı.

Mustafa Lütfi BAL 2012 yılında Vatan Partisi’ne üye oldu. Yalova’da İl Sekreterliği ve Çiftlikköy İlçe Başkanlığı gibi çeşitli parti kademelerinde görev alan BAL 2018 Milletvekili Genel Seçimlerinde Vatan Partisi Yalova 1. Sıra Milletvekili Adayı oldu.

Editör: TE Bilişim