CHP'liler hâlâ görevine iade edilmeyen Salman için İçişleri Bakanlığı önünde eylem yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun ile Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanlığı önünde görevden alınan Yalova eski belediye Başkanı Vefa Salman için destek eylemi yaptı. Vefa Salman'ın da katıldığı eylemde, “Adalet ne zaman gelecek, Vefa Salman göreve” pankartı açıldı. Hakkındaki üçüncü bilirkişi raporunda da “suçsuzdur” denen Salman, Aralık 2020'de görevden alınmıştı.

Amaç Yalova’yı Ele Geçirmek

Erkek, İçişleri Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, “Bizim iktidarımızda seçilmiş hiçbir belediye başkanı yargı kararı olmadan görevinden uzaklaştırılmayacak” dedi ve şunları söyledi: “İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan zat ve saray iktidarı yerel demokrasiyi de katletti. Vefa Salman Yalova'da 2014'te seçildi. Seçimi yenilediler yine kazandı. 2019'da yine kazandı ve üst üste kazandı. Sandıkta yapamadıklarını masa başında yaptılar. Yalova'da bir kumpas kuruldu ve halkın iradesi gasp edildi. 2010 yılında AKP döneminde başlayan bir zimmet hikayesi, ortaya çıkar çıkmaz Salman savcılığa şikayetçi oldu. Her ne hikmetse şikayetçi olduğu dosya nedeniyle 2020'de görevden uzaklaştırıldı. Amaç Yalova'yı ele geçirmekti.”

Milli İrade Gasp Edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “İçişleri Bakanı'nın eliyle milli irade gasp edilmiştir. Her türlü iftiraya rağmen Salman hakkında hiçbir suç unsuru bulunmamıştır. Üstelik öyle hazin bir olay ki denetçilerin bulamadığı bir olayı kendisi bularak hem savcılığa hem bakanlığa bildirerek ortaya çıkarmıştır. Ne gariptir ki bunun için görevden alınmıştır. Bir gün o kantarda siz de tartılacak, yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz” dedi.

Editör: TE Bilişim