CHP Yalova Belediye Başkanı gösterilmesi sonrasında belediye meclis salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman programa eşi Dilek Salman ile birlikte katıldı. Alkışlar arasında salona giren Salman çifti katılımcıları da selamladı. Burada koltuğunu eşi Dilek Salman’a veren Vefa Salman, “Yalova’ya eşli politika yapmayı ben öğrettim. Bizi de taklit ediyorlar. Ama aslı varken taklitlerine kimse değer vermezler” dedi.

Ardından adaylıkla ilgili sözlerine başlayan Yalova Belediye Başkanı ve CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, “ Yeniden bana güven gösteren adaylığıma karar veren başta genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bunu onaylayan parti büyüklerime teşekkür ediyorum. Kemal Kılıçdaroğlu ile de telefonda görüşüp teşekkür ettim. Güvenine layık olacağımı söyledim. O da tüm Yalova’ya selamlarını iletti. Yaklaşık 4.5 yılı geride bıraktık. Yalova’da yaptıklarımız ortada. Ama adaylığa başvurduğumdan beri hep bir şeyi ifade ettim. ‘Ben hemşerilerimin acısında da mutluluğunda da yanında olacağım’ dedim. Onun dışında hizmet noktasında da Türkiye’nin ekonomik koşulları, belediyenin bütçesinin el verdiği ölçüde de elimizden geleni yapmaya gayret gösterdik. Yapmaya da devam edeceğiz. Bizim zamanımızda Yalova insan ayrımı yapmadığımızı gördü. Her Yalovalıya adalet ve hakkaniyetle yaklaştığımızı gösterdik. Bunu Yalova halkından da geri dönüş olarak aldığımız için aday adayı oldum. Ben kenar mahalle çocuğuyum. Kenar mahallelerin dertlerini iyi bilirim. Bu mahalleler belediyeden en az payı alırlardı. Benim döneminde bu çarkı geri çevirdik. Merkezdeki mahalle ne alıyorsa kenar mahallelerde o hizmeti aldı. Yine Türkiye’de haftanın 2 günü halkla buluşup halk günü yapan belediye biziz. Bu konuda bir de ödül aldık. İlk zamanlarda hep dertlerini anlatmaya gelenler aradan geçen 2 yılda oraya teşekkür etmeye gelmeye başladılar. Bu bile ne denli faydalı olduğunun ispatıdır” dedi.

“Mevzuat önümüzü tıkadı”
Yalova’da göreve geldikleri gün ilk hayata geçirmek istedikleri projenin Yalova içme suyu ishale hattının yenilenmesi projesi olduğunu da dile getiren Salman buna mevzuatın engel olduğunu vurguladı. Salman, “Gerçi mevzuat da bazı düşündüğümüz çalışma ve projeleri hayata geçirmemize engel olmamıza ya da yavaşlamamıza neden oldu. Seçildikten 3 ay sonra Yalova’nın merkez köyleri de içine alan 450 kilometrelik içme suyu ishale hattını değiştirmek için düğmeye bastık. Bakın aradan geçen 4.5 yıllık sürede halen hayata geçiremedik. Bun süreçte de bir sürü görüşmeler yapılması ve bize olumlu verilen cevaplara rağmen hayata geçiremedik. Yalova Belediyesi kredi notu en yüksek belediyelerden birisidir. Sürekli sayıştay müfettişleri gelir bizi denetler. Biz her denetimden de anlımızın akı ile çıktık. Bu bakımdan da çok şeffaf bir belediyeyiz. Başkanlığım sürecinde sinirlendiğim olmuştur elbette. Bilmeden kırdığım insan da olmuştur. Eğer böyle kırdığım birileri olduysa herkesten de özür dilerim” diye konuştu.

“Tüm kırgınlıklar geride kaldı”
Muharrem İnce ve Parti teşkilatı ile yaşanan kırgınlıkların da sorulduğu Salman kendisi açısından kırgınlıkların geride kaldığını söyledi. Salman, “Partimizdeki ilişkilerde de gerilmeler ve sürtüşmeler oldu. Ama dün dünde kaldı. Benim için her şey geride kaldı. O ateş söndü ve küllendi. Bundan sonra önümüzdeki maça bakacağız. Muharrem İnce dünkü siyasetçi değil. Partisine son derece bağlı. CHP onun için her zaman birinci önceliklerden birisidir. Ben yaşanan kırgınlığın geride kalacağına eminim. Seçim sathı mahalline girdik. Artık kişisel kırgınlıkların yeri ve zamanı değildir. Ben de artık 26-27 yıllık siyasetçiyim. Onlarla uğraşacak, ona zaman harcayacak ve gündeme taşıyacak ya da kapris meselesi yapacak bir durumum yok. Önemli olan seçimi kazanmaktır. Önemli olan Yalova, Türkiye ve CHP’nin geleceğidir. Muharrem İnce de kesinlikle böyle bakacaktır. Muharrem İnce konusuna da çok takılmamak lazım. O artık geride kaldı. Kaldı ki Yalova Milletvekili şu anda Özcan Özel’dir. Özcan Özel’le de bu konuyu defalarca konuştuk. Kendisi de beni arayıp ilk tebrik eden isim oldu. O nedenle buna takılmayın o iş bitti artık” dedi.

Büyük hedef
Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman seçimde önüne koyduğu oy oranını da basın mensuplarına açıkladı. Salman, ““Siyasete girdiğinde kendine bir hedef koyamıyorsan senden iyi siyasetçi olmaz. Benim hedefim bu seçimde %50+1 oy almak. Bunu başaracağıma da eminim. Zira biz artık Yalova için birleştirici bir güç olduğuma inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim