İyi Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Esra Patıl Dincer, basın mensuplarıyla buluştu. Patıl, “Yalova iyi olacak” dedi.
İyi Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Esra Patıl Dincer, yönetim kurulu üyeleriyle Setur Marina’da bulunan Tike Restoran’da basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Dincer, burada yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Kendi hakkında bilgi veren Dincer, “1981 doğumluyum. Doğma büyüme Yalovalıyım. İlk, orta ve lise eğitimimi Yalova'da tamamladım. Sonrasında 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldum. Yine aynı okulda Avrupa Birliği üzerine yüksek lisans yaparken iş hayatına girme kararı aldım ve kurumsal firmalarda çalıştıktan sonra 2011 yılında babamın vefatı ile birlikte aile şirketimiz olan Esin Su firmasının işletmesini devam ettirmeye başladım. Son 8 ay içerisinde iki ayrı işletme daha açarak ticaret hayatıma devam etmekteyim.Evliyim, bebek bekliyoruz. Çok yoğun bir iş tempom var, bebek bekliyorum” dedi.
Dincer, siyasete girme nedenini ise şöyle anlattı:
“Ülkeme, şehrime, komşularıma, çevreme faydalı olmam gerektiğine inandığım için, insanların sorunlarına çare aramak, bulabiliyorsam bulmak için, yüzlerinde ufacık bir tebessüm yaratabilmek,  yarınlara daha umutlu bakmak, çocuklarımıza güzel bir Yalova bırakmak için siyasete girdim. Kendi hayatında çevresini küçük şeylerle mutlu etmeye çalışıp, bunu kelebek etkisi şeklinde yaymaya çalışırken bunu daha kitlesel olarak İyi Parti çatısı altında yapabilmenin mümkün olduğunu gördüğüm için siyasete girdim. Bir hayalim var. Çok ütopik, çok uçuk. Beni bu kadar motive eden de bu hayalim.  Herkesin mutlu olması. Bunun için birçoğu daha önce siyasette bulunmamış İyi ve cesur kişilerden oluşan ilçe yönetimimizle çok çalışmayı, gerekirse gündüz oturmadan, gece uyumadan çalışmayı göze aldık. 11 Aralık 2017 tarihinde atama yoluyla belirlenen Merkez İlçe Yönetim kurulumuz, 4 Şubat 2018 tarihinde 1. Olağan Merkez İlçe Kongremizi gerçekleştirdik ve mazbatamızı alarak görevimize başladık. Merkez İlçe olarak Genel Başkanımız Meral Akşener'in de katılımı ile olan 1 binamızın açılışında görev aldık. Diğer tüm ilçe kongrelerimize katılarak destek verdik. İl Başkanımızla çeşitli STK'ları ziyaret ettik ve Çeşitli STK'larımızın da ziyaretlerini parti binamızda kabul ettik. Ziyaretlerimize devam etmekteyiz. Tabii bu arada diğer tüm resmi işlemler hızla devam ediyordu. İlçe kongremizden sonra yönetim kurulumuzdan ve örgütümüzün içinden kişilerle komisyonlar kurduk. Bundan sonraki süreçte komisyonlarımızın yol haritası belli. AR-GE ekibimiz, Sosyal Politikalar ekibimiz, Eğitim ekibimiz devamlı projeler üretecek, halkla iç içe olmamızı sağlayacaklardır. STK'lardan sorumlu komisyonumuz keza devamlı STK'lar ile dirsek temasında bulunacak, sorunlara birlikte çözüm arayacaklardır. Henüz yeni oluşturulmuş komisyonlarımızla Yalova'yı daha yakından takip edip Yalova halkının menfaatine olan her işe tabi ki destek vereceğiz, menfaatine olmayan işlerde de eleştirmekten ziyade doğrunun ne olduğunu söylemekten yana tavır alacağız.
Biz Siyaseti eleştirmek için değil çözüm üretmek için yapacağız”
Yalova ile ilgili hedeflerini anlatan Dincer, şöyle devam etti:
“Yalova'nın tekrar kimliğini kazanması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Sanayi kenti miyiz? OSB'ler ne durumda, üniversite ne durumda, tarım alanları ne durumda? Bunlarla ilgili komisyonlarımız kurulmuş durumda ve en kısa sürede çıkan sonuçlan sizinle paylaşacağız. Sonuçta çıkacak olan sonuçlarla birlikte şehrimize tekrardan kimlik kazandırmak istiyoruz. Tekrardan kazanılan kimlikle birlikte artan ekonomik güçle Yalova'mızın refah seviyesini ülkemiz içerisinde en üst sıraya taşımak.Yalova'ya 2016 yılında gelen 774 bin 441 turistin de sayısını ve kalitesini arttırmak, şehrimize daha fazla döviz girdisini sağlamak. Yaz ve kış turizminde gözde bir şehir olmak. Yalova'mızın artık kesilen değil, dikilen ağaçlarlar yeşil bir kent olarak anılmasını sağlamak. Yalova'mızı yeniden eğitim seviyesinde en üst seviyelere taşımak. Yalova'mızdaki yüzde 10 ortalamalarındaki işsizlik oranını yüzde 8 altına düşürmek. Gençliğin ve kadının pozitif enerjisini hayatın tüm alanlarında hissettirmek. Yalova yerel basınını çalışma şartlarına iyileştirme ve kolaylık getirme. Yalova'yı yurt içinde ve dışında bilinen ve tercih edilen bir şehir haline getirmek.
Hepinize teşekkür ederim.”
Dincer’in ardından Yönetim Kurulu Üyesi Umut Küçükbayraktar, İYİ Parti’yle ilgili bilgilendirmede bulundu. Diğer Yönetim Kurulu Üyesi, Jeoloji Mühendisi Osman Kendir ise Deprem Haftası’yla ilgili açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilişim