CHP Yalova İl Başkanlığı Milletvekilimiz Muharrem İnce’nin de katılımıyla 16 Nisan’da gerçekleştirilen Anayasa Referandum sonuçlarını değerlendirdi. Burada konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise, "Yalova üzerine düşen görevi yapmıştır" dedi.
CHP Yalova İl Başkanlığı 16 Nisan'da gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandumu ile ilgili olarak bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. CHP Yalova İl Binasında düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Özcan Özel, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce,Yalova Belediye Başkanı  Vefa Salman,Çınarcık Belediye Başkanı  Avni Kurt, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen,Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman,Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal'ın yanısıra, İl Genel Meclis üyeleri Bahar Doğan, Mustafa Tunalı, Hüseyin İnce ve aynı zamanda Merkez İlçe Başkanı olan Ertan Şener de katıldı.  Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler,Termal İlçe Başkanı Ahmet Görür ve Armutlu İlçe Başkanı Caner Aksu toplantıya katılanlar arasındaydı. Toplantıda bir konuşma yaparak sonuçları değerlendiren CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Yalova’nın sadece Merkez bazda değil tüm  ilçeler bazında başarı olduğunu vurguladı. 29 Nisan’da Ankara’da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İl Başkanlarıyla yapacağı referandum sonuçlarını değerlendirme toplantısına da katılacağını dile getiren Özel bu anlamda belediye başkanlarından da görüşlerini aldı.
Toplantıda kısa bir değerlendirme yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce is, "Yalova üzerine düşeni yapmıştır. Bir kez daha Yalova’da AKP’yi sandıkta yenmiştir. Bu Yalova’da Cumhuriyete,Demokrasiye  ve Parlamenter Sisteme inanan halkımız tarafından sandıkta Hayır’la neticelenmiştir. Gönül  isterdi ki tüm ülkede Hayır’ların önde çıkmasıyla sonuçlansın.  Günlerce süren tartışma sürecinde yaşananları da takip ediyorsunuz. YSK’nın mühürsüz zarflar konusunda almış olduğu kararı seçime şaibe katmıştır.  Önümüzde yaşanılacak önermli bir sürec var. Bu süreci iyi yürütmeliyiz. AKP yaptığı tüm ittifaklarına rağmen rahat olamayacaktır. Hukuk devleti olmanın değerini bilen vatandaşlarımızın sıcak nefesini hep enselerinde hissedecekler.  Halkımız bundan böyle geleceğine daha sıkı sarılarak sahip çıkacaktır. Sizlerde bölgelerinizde rehavete kapılmdan çalışmalarınızı her an yarın seçim olacak mış gibi devam etmelisiniz. Seçim bölgenizde insan ilişkilerinizi daha sıcak tutmalı ve gelecekleri istatistik rakamlardan belirsiz gözüken ve %25 oranında işsiz konumunda bulunan  gençlerimize sahip çıkmalısınız" dedi.

Ardından belediye başkanları,il genel meclis üyeleri ile ilçe başkanları da referandum sonucunda  bölgelerinde çıkan sonuçları değerlendiler. CHP İl Başkanı Özcan Özel toplantı sonun da CHP Yalova İl Örgütü olarak birlik ve beraberlik için de olduğumuz takdirde her zorluğun üstesinden gelinebileceğini ve iyi sonuçlar alınabileceğinin altını çizdi ve  toplantıya katılan Milletvekilimiz Muharrem İnce ile tüm Başkanlara teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim