“Bir kentte öncelikli iki unsur sağlık ve eğitimdir”

Vefa Salman açıklamasında, “Bir kentte öncelikli iki unsur sağlık ve eğitimdir. Hele ikisinin aynı anda çözüleceği bir problemi ortadan kaldırmak, kent yönetim paydaşlarının birinci görevidir. Artık Yalova’da 400 ya da 600 yataklı devlet hastanesi yapılması ve yer arayışlarına girildiği dillendirilmiş konulardan biridir. Ama adımı doğru atmak kaçınılmazdır. Bu açıdan diyorum ki; şimdi Yalova’ya Tıp Fakültesi kazandırmanın tam zamanıdır. Hastane yapılmadan, Tıp Fakültesi onayı YÖK’ten çıkartılmalı ve Yalova Üniversitesine kazandırılmalıdır” dedi.

“Tıp fakültesi bir kente prestij katar”

Tıp Fakültesinin önemli bir prestij olduğunu kaydeden Salman, “Kente ve üniversiteye çok büyük değer katar. Eğer 18 Şubat 2011 de 27850 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ve üniversitelere ait ilgili birimlerin birlikte kullanımı ve işbirliği usul ve esasları hakkında yönetmelik kapsamında, il valisi ve üniversite rektörü kullanım protokolüne imza atarlarsa Yalova’nın alacağı mesafe ortadadır. Böylece çok büyük kaynak aktarılmadan, bir anlamda çift taraflı büyük bir tasarruf edilmiş olacak, adeta bir taşla iki kuş vurulacaktır.  Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre, il nüfusu 850.000 e kadar olan illere çıkartılan bu yönetmelikten, bildiğim kadarıyla bugüne dek 15 dolayında il faydalanmış durumdadır. Özellikle üniversitesi bizden bir yıl önce kurulan Karabük kenti bu yönetmelikten en fazla fayda sağlayan illerin başında gelmektedir. Ki protokole attığı imza tarihi 2013 yılının henüz başıdır” dedi.

“Yalova siyaset üstü bir yaklaşımla bu tarihi fırsatı değerlendirmeli”

Salman, “Yalova siyaset üstü bir yaklaşımla, üniversitesini en son kuran il olarak yaptığı hataya düşmemeli ve bu tarihi fırsatı kaçırmamalıdır. Tıp Fakültesinin ne demek olduğunu, acil müdahale gerektiren durumu kendisi veya yakınlarından biri yaşamış her insan, her Yalovalının yakından bildiğine eminim. Fakülte binalarının yapımı için bağış ve yardım sevenlerin desteği çalışmalarını sürdürürken, Sağlık Bakanlığının sunduğu bu olanaktan yararlanmamak kent geleceğine ihanettir diye düşünüyor ve kendini sorumlu hisseden herkesi taşın altına elini  koymaya çağırıyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim