Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Yakup Koçal’a belediye mallarını sattığı eleştirisiyle yüklenen İl Başkanı Özcan Özel, “Sırada Belediye Binası mı var? “ diye sordu.

İl Başkanı Özel, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın belediye binasını Zambak Projesi nedeniyle büyük geldiğini öne sürerek, satışa çıkaracağını iddia eden Özel, şöyle konuştu: “Yalova Belediye Başkanı dünkü meclis toplantısında, Yalova Belediye Binasının ‘Zambak Projesi’ nedeniyle büyük geldiğini daha küçük bir yer yapılması gerektiğini dile getirerek ağzındaki baklayı da kaçırmış.. Yakın bir gelecekte burasını da satarlarsa şaşırmamak gerek. Yalova’da artık herkes birbirine Koçal, yarın nereyi satacak diye sormaya başlamıştır. 

Son 4 yılda Yalova’da satmadık yer bırakmayanlar, satacak yer kalmayınca kendi oturdukları binaları da satmayı göze aldılar demek. Bunlar satmaktan ve pazarlamaktan çok iyi anlarlar. Dört yıl önce belediyeyi 49 milyon borçla devir alanlar, bugün borcu 65 milyona çıkarmışlardır. Üstelik bu süreler içerisinde sattıkları gayrimenkulleri toprakları bir kenara bırakın, halkın kendi arazilerine 18 uygulaması yaparak elde ettikleri arsaları beton santrallerine milyonlarca liraya satmalarına karşın bu borç nasıl oluyor da artıyor, bunun yanıtını Yalova kamuoyuna bırakıyoruz. Yine buradan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a sesleniyoruz. Son dört yılda belediyece satılan gayri menkulleri, arsaları yüreğin varsa açıklar mısın? 

“İşte AKP’nin İleri Demokrasi Anlayışı bu”

AKP’nin Belediye ve İl Genel Meclisi’nde tek partili bir meclis istediklerini belirten Özel  şöyle konuştu:  “Bildiğiniz gibi Yalova Belediye Meclisi oturumlarında, Mecliste görev yapacak komisyon seçimleri gerçekleştirilmiş ve bu seçimlerde, ağızlarından ileri demokrasi sözlerini eksik etmeyen AKP‘liler tek parti tek ses diyerek muhalefetin komisyonlarda görev yapmasını sayısal çoğunlukla engellemişlerdir.  Öcalan ile müzakere  yapan  ileri demokrasi savunucuları Kandil görüşmelerini hoş görürken, CHP ile Yalova sorunlarını  müzakere etmeye tahammül edemediler. İşte AKP’nin ileri demokrasi anlayışı bu kadardır”

“İl Genel Meclis Başkanı Halktan Özür Dilemeli”

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış’ı kamuoyundan özür dilemeye davet eden Özel “İleri Demokrasici İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, geçtiğimiz haftalarda cumartesi günü Meclisi Olağanüstü toplamasının ardından, bir Meclis üyesinin neden cumartesi günü toplanıyorsunuz sorusuna  “Cumartesi günleri çalışılmaz, evet cumartesi günleri çalışmayanlar var. Musevi Dinine mensup olanlar cumartesi günü çalışmazlar. Ama biz Müslüman'ız”  diyerek yeni bir ayrışmayı da gündeme getirmiştir. Sayın Alkış, bu ülkenin yarısından fazlasının cumartesi günleri resmi tatil olmasından dolayı çalışmadığını bilmiyor mu? Cumartesi günlerini tatille geçiren başta kamu çalışanlarımızı töhmet altında bırakmıştır. Bizler, öncelikli olarak Alkış’ın basın önünde bu söylediklerinden dolayı Türk Halkından özür dilemeye davet ediyoruz” dedi

5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı

CHP İl Başkanı Özcan Özel, basın toplantısında ‘5 Nisan Avukatlar Gününü’ de kutlayarak, avukatların soru soran sorgulayan, kuşku duyan adalet savunucuları olduğunu söyledi.

Avukatın koruduğu ve savunduğu değerin çağdaş insanlığın en önemli değeri olan insanlık onuru olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Özcan Özel, “ Bugün ülkemizdeki uygulanmaya çalışılan hukuk anlayışı, Cumhuriyet ve Büyük Önder Atatürk’le gelen aydınlanmanın özgür düşünceli, yargıçlarını, savcılarını, avukatlarını kaygılandırmaktadır. Çünkü yargı hiç olmadığı kadar siyasallaşmıştır. Daha dün, en üst mahkemeden, yargının siyaset tarafından kuşatıldığı şikayeti gelmiştir. Hukukun üstün kılındığı daha özgür ve eşit bir Türkiye’yi beraber kurmak dileği ile Avukatlar gününü kutluyorum”  diye konuştu.

Editör: TE Bilişim