14 hafta süren maceranın ardından gruplarında namağlup şampiyon olarak büyük başarıya imza atan Kurtköyspor ve Yenimahallespor adlarını Süper Amatör Kümeye yazdırdı. Nefes kesen mücadelelerin ardından A Grubunda Çınarcık Fırtınaspor ve Kocaderespor, B Grubunda ise Esnafspor ve ligden çekilen Samanlıspor küme düştü.

“Kurtköy Namağlup Şampiyon Oldu”

1.Amatör Küme A Grubunun 14. Haftasında Amatör Saha-1’de oynanan karşılaşmada Kurtköyspor ile Subaşıspor kozlarını paylaştı. Mücadeleyi ev sahibi ekip 5-1 kazanarak sezonu 38 puanla namağlup şampiyon olarak noktaladı.

Teşvikiye sahasında oynanan karşılaşmada ise Akköyspor, Çınarcık temsilcisi Kocaderespor’a konuk olurken sezonu 6-2’lik galibiyetle tamamladı. Amatör Saha-2’de oynanan karşılaşmada Doğuşspor ile Sultaniyespor arasında gol düellosu yaşanırken sahadan Çiftlikköy temsilcisi 6-4 kazanarak ayrıldı. Amatör Saha-1’de oynanan ve düşecek ikinci takımı belirlenecek maçta Doğanspor ile Çınarcık Fırtına karşı karşıya gelirken 90 dakika 2-2’lik eşitlikle tamamlandı.

Bu sonuçla 38 puanlı Kurtköyspor namağlup şampiyon olurken adını Süper Amatör Kümeye yazdırdı. 37 puanlı Akköyspor, 27 puanlı Doğuşspor, 22 puanlı Sultaniye, 19 puan toplayan Subaşıspor ve 8 puan kazanabilen Doğanspor gelecek sezon da 1. Amatör Kümede mücadele etme hakkını kazandı.

8 puanlı Çınarcık Fırtınaspor ve 4 puanlı Kocaderespor bir alt lig olan 2. Amatör kümeye düştü.

“Yenimahalle Süper’e, Esnaf ve Samanlı 2. Amatöre”

1.Amatör Küme B Grubunun 14. Haftasında 2 karşılaşma oynandı. Amatör Saha-1’de şampiyon Yenimahallespor takipçisi Soğucakspor’a konuk oldu. Karşılaşma 3-3 sona erdi. Amatör Saha-2’de Esnafspor ile Çalıca Gençlik kozlarını paylaşırken kritik 90 dakikada eşitlik bozulmadı ve takımlar sahayı 2-2’lik eşitlikle tamamladı. Coşkunspor rakibi Kaytazdere Belediyespor’u, Demirspor’da Samanlıspor’u 3-0’lık hükmen mağlup ederek sezonu tamamladı.

Bu sonuçların ardından sezona 40 puanla şampiyon olarak nokta koyan Yenimahallespor adını Süper Amatöre yazdırdı. 32 puanlı Soğucak, 25 puanlı Kaytazdere Belediyespor, 22 puana sahip Coşkunspor, 16 puan toplayan Çalıca Gençlik, 13 puanlı Demirspor gelecek sezonda 1. Amatör Kümede mücadele edecek. 13 puan ve averajla Esnafspor ile ligden çekilen Samanlıspor bir alt küme olan 2. Amatöre geriledi.

Editör: TE Bilişim