Küçükler kategorisinde 29 sporcu yer alırken, kafile başkanlığını Bülent Dirikolu, kafile başkan yardımcılığını ise Seçil Arıkan Duran üstlenecek. Erkan Şat ve Elif Akkaya ise sporcuların antrenörlüğünü yapacak. 7 sporcumuzun ter dökeceği yıldızlar kategorisinde kafile başkanı olarak Umut Sapan görev yaparken antrenörlük görevini Arda Canbulan üstlenecek.

21-28 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacak maçlar öncesinde düzenlenen  açılış törenine T.C Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Başkan Vekillerimiz Av. Fatih Maden ve Aşkın Keleş, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı Dr. Mert Taşkın, Asbaşkanlarımız Nilüfer Çınar Çorlulu, Ömer Asım Ötegen, Ayşe Kardaş Ergezen Yönetim Kurulu Üyelerimiz Aykut İlker Mete, Medine Boz, Olcay Ak Nalbant, Genel Sekreterimiz Mehmet Sedat Fırat, sporcular, veliler ve antrenörler katıldı.

“Satrançta Çok Büyük Çalışmalara İmza Attık”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Sporu tabana yaymada, sporcu sayısı ve branşlardaki çeşitliliği ile sürdürülebilirlik anlamında yapmış olduğumuz çalışmalarımızla hedefe yürüyoruz. Türkiye’nin her bir noktasında, her bir branşı erişilebilir kılan modern bir tesis altyapısı var. Satrançta çok ciddi çalışmalara imza attık. Satranç artık gençlerimiz için çok daha erişilebilir. Özgüveni, cesareti, yeteneği kazandıran satrancı destekleme noktasındaki hassasiyetimiz üst düzeyde. Bu anlamda da, ülkemizin güçlü ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmesi için satrancın öneminin kritik olduğunu düşünüyorum. Satrancın gelişmesi için çaba harcarken biliyoruz ki aslında desteklediğimiz bir spor branşından daha fazlasıdır. Biz satranç her eve girsin istiyoruz. Bu anlamda, 1 milyonu aşkın lisanslı sporcu sayısıyla satranç hedeflere katkı sağlıyor. Türkiye, spor turizminde bir marka. Kasım ayında Antalya’da Avrupa Yaş Grupları’ndaydım, organizasyon 200 binden fazla spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Satranç başarısı ile bu anlamda referanslarımızdan biridir. Bu güzel tablo için emek veren herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Artık Satranç Ülkesiyiz”

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Bugün ülkemizin her köşesinden ve KKTC’den 2304 sporcumuz, 8 binden fazla rekor katılımcımız ile Avrupa’nın ve ülkemizin en büyük spor organizasyonlarından birini şölen havasında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Satrançta olimpiyat şampiyonu olan ülkemiz, bir milyon 200 bini bulan lisanslı sporcumuz, dünyaca takdir gören organizasyon kabiliyetimiz, uluslararası sportif başarılarımız, 7’den 70’e her vatandaşımıza dokunan projelerimizle artık bir satranç ülkesiyiz. Türkiye Satranç Federasyonu olarak satranç ülkesi olma yolunda özellikle son 10 yılda altyapıya büyük yatırımlar yaptık. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında sporcularımızı ve takımlarımızı var gücümüzle destekledik. Bugün A Milli takımımız başta olmak üzere altyapıdan yetişen gençlerimiz başarıdan başarıya koşuyor. Ülkemize Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonlukları getiriyor. Bu başarının en büyük destekçileri başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile ebette ki sponsorlarımız. Bu anlamda Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’a, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı’na, Güriş Holding’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim