Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren minik karateciler kuşak imtihanı heyecanı yaşadı. 60 sporcunun katıldığı imtihanı Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ da takip etti. Başkan Dağ, terfi sınavına giren minik sporculara başarılar dileyerek “İlçemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmenizi temenni ediyorum” dedi.

Antrenör Halil İbrahim Yüksektepe ise Yalova’da kulüpler arasında en çok sporcu potansiyeline sahip karate takımı olduklarını dile getirerek “Toplam 130 lisanslı sporcumuz bulunuyor. Bugün yapılan sınavla 60 sporcumuz bir üst kuşağa terfi etti. Temmuz ayında Gemlik bölgesinde bir dostluk turnuvasına katılacağız.  Ayrıca Kasım ayında yapılacak olan 21 yaş altı Türkiye şampiyonası ve milli takımlar seçmelerine katılarak şampiyonlar çıkarmayı ve milli takıma sporcu kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. Yüksektepe, kendilerine her türlü desteği veren Başkan Metin Dağ ve Çiftlikköy Belediyespor yönetimine de teşekkür etti.

ÇKM Müdürü Tamer Balkaş ise 2 senedir yürütülen karate kursunun halktan büyük ilgi gördüğünü söyledi. Sporcuların geçtiğimiz yıl ilk kez katıldıkları müsabakalarda elde ettikleri başarının kendilerini gururlandırdığını kaydeden Balkaş, “Bu yıl da düzenlenen tüm turnuvalarda şampiyonluğun en ciddi adayıyız. Çiftlikköylü gençleri sporla tanıştırmak, disiplin kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak adına başlattığımız çalışmalardan biri olan karate il ve ilçe gençlerine gerekli imkanlar sağlandığında neler yapabileceklerini gözler önüne seriyor. İnanıyorum içlerinden en az birkaçı milli takımda ilçemizi başarıyla temsil edecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim