Normal süresi 2-2’lik beraberlikle biten final maçında seri penaltı atışları sonrasında şampiyon olan Güvenlik Şube, 7 yıllık hegemonyaya son verdi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğünün organize ettiği Birimler Arası Futbol Turnuvası önceki gün oynanan final maçlarının ardından sona erdi. Turnuvanın 3.’lük 4.’lük maçında Çevik Kuvvet, Asayiş Şube 2’yi 5-3’lük skorla mağlup ederek üçüncülük sevinci yaşadı. Nefeslerin kesildiği ve büyük heyecana sahne olan final maçında ise Güvenlik Şube, Komsos’u 2-2’lik beraberlik sonrasında seri penaltı atışlarıyla 6-5 mağlup etmeyi başararak şampiyonluğunu ilan etti.

 Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan final karşılaşmasını Yalova Bölgesi FİFA Kokartlı Hakem Halis Özkahya yönetti.

7 yıldır şampiyonluğu kaptırmayan Komsos, seri penaltı atışları sonrasında rakibine mağlup oldu ve ikincilikle yetindi. Final maçı sonrasında ise ödül törenine geçildi.

Futbol organizasyonunu yöneten hakemleri atayan İl Hakem Kurulu Başkanı Sedat Karaağaç’a, TFFHGD Yalova Şube Başkanı Sefa Demir’e, final maçını yöneten FİFA Hakemi Halis Özkahya’ya ve Kaptan Halı Saha Yetkilisi Suat Sarıca’ya teşekkür belgesi takdim edildi. Turnuvanın gol kralı olan Ferhat Kızılgeçti’ye, turnuva boyunca sağlık hizmetlerini yürüten Polis Memuru Hüseyin Başçı’ya, meslek hayatlarının son maçlarını oynayan Kemalettin Öztürk ve Osman Demir’e de teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca Birimler Arası Futbol Turnuvasının en centilmen takımı İstihbarat Şube seçildi.

Turnuvada 4.’lük elde eden Asayiş Şube 2 takımına ödülünü Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Üğüden verdi. Organizasyonda 3.’lük kürsüsüne çıkan Çevik Kuvvet kupasını Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Hikmet Yalçın’ın ellerinden aldı. Final maçını seri penaltı atışları sonrasında kaybeden ve ikinci olan Komsos’a ödülünü Emniyet Müdür Yardımcısı ve 2. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Akdağ takdim etti. 2-2’lik beraberlikle sonuçlanan final maçını seri penaltı atışları sonrasında 6-5 kazanarak mutlu sona ulaşan Güvenlik Şube’ye şampiyonluk kupasını İl Emniyet Müdür Vekili ve 2. Sınıf Emniyet Müdürü verdi. Diğer yandan Polisgücüspor Kulübü Başkanı Selami Yıldırım, turnuvada mücadele eden takımların kaptanlarına çeşitli hediyeler takdim etti.
Editör: TE Bilişim