Yalova 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy O.O. Masa Tenisi Takımı 8-10 Nisan 2016 tarihlerinde Kütahya’da yapılan Yıldızlar (Ortaokullar) Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı.
Müsabakalara bölge elemelerinden gelen toplam 24 takım katıldı. Birinci etapta 3'lü 8 grup oluşturuldu. Müsabakalarda Yücel Ocak, Onur Yavuzak, Emirhan Çiçek ve Seyithan Çiçek ile mücadele eden 75. Mehmet Akif Ersoy O.O. grubunda oynadıkları Trabzon ve Sivas temsilcilerini 3-0 yenerek gruptan 1. çıkarak ana tabloda 16 takım arasında yerini aldı.
Ana tablo maçlarında ilk turda Ankara temsilcisini 3-0, ikinci turda Batman temsilcisini de 3-1 yenen Mehmet Akif’li raketler üçüncü turda da Ankara temsilcisini 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek Finalde diğer Ankara temsilcisini de 3-0 yenek ekip yarı finalde İstanbul temsilcisini de 3-1 yenerek finale çıktı. Final maçında ön elemede yendiği Batman temsilcisine kaybeden ekip 1000 okulun üzerinde okulun yarıştığı Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.
Editör: TE Bilişim