Futbolseverlerin soluksuz izlediği müsabakada Akköyspor’dan Bayram 2. Sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kalırken Mavi Beyazlı ekip, uzun süre 2-1 önde götürdüğü müsabakada şampiyonluktaki en güçlü rakibiyle 2-2 berabere kalarak 1 puana razı oldu ve 3 puanı kıl payı kaçırdı.

Maç sonunda Akköyspor’un teknik heyet ve futbolcuları karşılaşmayı yöneten hakem Serdar İla’ya tepki gösterdi.

Ahmet Saraç Sahası'nda oynanan müsabakaya hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Akköyspor oldu. Mücadelenin henüz 5. dakikasında gelişen Akköyspor atağında Bayram, takımını 1-0 öne geçiren golü Acarspor fileleriyle buluşturdu. Erken bulduğu golle büyük avantaj yakalayan Akköyspor farkı arttırmak için rakip kaleye yüklenmeye devam ederken konuk ekip Acarspor ise golün şokunu üzerinden atarak beraberlik sayısını aramaya başladı. Her iki takımında karşılıklı olarak geliştirdikleri ataklardan sonuç alan takım ise ev sahibi ekip Akköyspor oldu.

Mücadelenin 45. dakikasında gelişen Lacivert-Beyazlı ekibin atağında bu kez V.Yasin sahneye çıkarak takımının ikinci golünü Acarspor fileleriyle buluşturdu ve durumu 2-0’a taşıyıp ilk yarının skorunu belirledi. Karşılaşmanın ikinci 45 dakikasına daha istekli başlayan taraf Sarı-Lacivertli konuk ekip oldu. İlk yarıda kalesinde gördüğü 2 golle yenik duruma düşen Acarspor, farkı azaltmak için Akköyspor kalesine yüklenmeye başladı. Müsabakanın 70. dakikasında gelişen Acarspor atağında Ö.Doğuş, takımının ilk golüne imzasını atarak skoru 2-1’e getirdi ve aradaki farkı 1’e indirdi. Bu golden sonra hem ev sahibi takım Akköyspor hem de konuk ekip Acarspor sayısız atak geliştirdi.

Normal süresi 2-1’lik Akköyspor üstünlüğü ile devam eden karşılaşmanın uzatma dakikalarına geçildiğinde ise Acarspor, rakip kalede baskısını arttırarak penaltı kazandı. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen İlker, meşin yuvarlağı Akköyspor ağlarıyla buluşturarak durumu 2-2’ye getirdi ve karşılaşma bu skorla sona erdi. Mücadelenin bitimine saniyeler kala kalesinde gördüğü golle büyük şok yaşayan Akköyspor’lu futbolcular elinde tuttuğu 3 puan avantajını koruyamadı ve 2-2’lik beraberlik sonrasında 1 puana razı oldu.

 

1.A.K.

Stat: Ahmet Saraç Sahası

Hakemler: Serdar İla**, Erdal Minnetoğlu***, Uğur Akalp***

Akköyspor: İhsan**, Serkan**, Engin**, Kamuran**, Osman**, Harun**, Enes**, Anıl**, V.Yasin**, Bayram**, C.Serhat**

Acarspor: Eyüp**, İzzet**, Yiğit**, Kadir**, Hüseyin**, A.Rıza**, Murat**, Selçuk**, İlker**, Ferdi**, Ö.Doğuş**

Goller: Dk.5 Bayram 1-0, Dk. 45 V.Yasin 2-0, Dk. 70 Ö.Doğuş 2-1, Dk. 90+4 İlker (Pen)

Kırmızı Kart: Dk. 80 Bayram (Akköyspor)

Editör: TE Bilişim