Yalova’da 24 kulübün bünyesinde güreş branşının göründüğünü ancak Yalova Erdoğan Spor Kulübü, Yalova Gençlikspor’un ve Yalova Belediyespor olmak üzere 3 kulübün faal güreş yaptığına değinen Selim Acar şuanda 36 kız, 448 erkek güreşçinin lisanslı olduğunu belirtti.

Yalova’nın güreşte daha fazla söz sahibi olması için çok çalıştıklarını belirten Güreş İl Temsilcisi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Selim Acar,” Çalışmalara başladığımızdan bu yana ciddi atılımlar gerçekleştirdik. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz minikler il seçmelerine rekor katılım oldu. Daha önceleri 30 sporcu ile yapılan müsabakalar bu yıl 97 sporcu ile yapıldı. Bu yıl ki güreşlere Çınarcık ilk kez katıldı. Bu ilçemizde de çok ciddi bir potansiyel var. Bunun yanı sıra Termal’de Teşvikiye’de, Altınova’da, Tavşanlı’da birçok noktada sporcu potansiyeli yatıyor. Bu potansiyeli keşfetmemiz için herkese büyük iş düşüyor. Özellikle de beden eğitimi öğretmenlerine. Güreş bireysel bir spor olduğu için sosyal açıdan avantajları oldukça fazla” dedi.

“Bayan Güreşçi bulmakta zorlanıyoruz”

Bayan güreşçi bulmakta zorlandıklarını belirten Acar,” Şuanda 36 bayan sporcumuz lisanslı konumda. Bayan sporcu bulmakta çok zorlanıyoruz. Halbuki Güreş Federasyonumuz minder ve ayakkabı eşofman, mayo gibi yardımları yapıyor. Yalova’da potansiyelini oldukça yükseltmek istediğimiz bayan sporcu sayısını arttırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Hem il içi hem de bölgesel Lig kurmak istiyoruz”

2014 yılı ile birlikte hem Yalova içi hem de bölgesel lig kurma planlarının olduğunu belirten Antrenörü Selim Acar,” 2014 yılı içerisinde önem verdiğimiz iki husus var. Birincisi Yalova ili içinde Altınova’dan, Armutlu’ya kadar  5 büyük ilçeyi bir araya getirecek bir lig oluşturmak. Ardından Bursa, İzmit, Orhangazi, İznik, Gönen,  Gemlik ile bölgesel bir lig kurmak istiyoruz. Bu sayede sporcularımız ortalama yıl bazında 40 müsabaka yapacaklar. Buda onlar için büyük bir tecrübe olacak. Bu hamlemiz Yalova güreşini Türkiye’de en üst noktalara taşıyacak” ifadelerini kullandı.

“2020 Olimpiyatlarına sporcu göndereceğiz”

2020 Olimpiyat Oyunlarına güreşçi göndermek istediklerini belirten Güreş İl Temsilcisi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Selim Acar,” Eğer önem verilirse 2020 Olimpiyatlarında Yalova’dan 5 güreşçi boy gösterebilir. Bunlar Aybüke İmancı, Apti Ahmedov, Muhammed Omkhaeva, Ebubekir Umurov  ve Arbi Serdalov’dur. Bu sporculara önem verildiği taktirde önemli yerlere gelerek Yalova’nın adını başarıyla temsil edecek sporculardır. Önemli olan bu sporculara bütün imkanların sağlanmasıdır. Şuanda Apti Ahmedov, Muhammed Omkhaeva, Ebubekir Umurov  ve Arbi Serdalov’u Ankara Aski Güreş Kulübü ısrarla istiyor. Bu sporcuları elimizde tutmak istiyoruz. Ancak şartların daha iyileştirilmesi gerekiyor. Bu sporcuların önü açık ve parlaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim