Konya’da düzenlenen Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden bir diğer ekibimiz Altınkale Satranç Spor Kulübü ikinci lige deneme bonusu adını yazdırdı. Altyapısından yetiştirdiği oyuncularla şampiyonaya katılan Yalova ekibi 9 maçta 11 puan toplayarak 2016-2017 sezonunda türkiye satranç 2. Liginde oynamaya hak kazandı.
Altınkale Satranç Spor Kulübü antrenörü Baran Demir, 2013 yılında kurulan Altınkale Satranç Spor Kulübü’nün şampiyonada eğitim kulübü olarak mücadele eden birkaç takımdan bir tanesi olduğunu söyledi.
Turnuvayı değerlendiren Demir,” Takımımız 69 takım arasından 29. sırada şampiyonaya başladı. Eğitim kulübümüzde yetişen sporcularımız  çok güçlü rakiplerle mücadele edip 9 maç sonunda 11 puan topladılar ve bir üst Adiosbet lig Türkiye Satranç 2. ligine yükseldiler. Burada emeği olan herkese teşekkür etmek istiyorum. İlimizde çok satranç turnuvaları yapılmakta olup buda sporcularımıza tecrübe kazandırıyor. Yalova Gençlik hizmetleri ve spor il Müdürümüz Metin Kaplan tüm spor branşlarında olduğu gibi Satranç sporuna da çok destek veriyor. Kendisine bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Çiftlikköy ilçemizde faaliyet gösteren Eğitim kulübümüze Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın da verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz. Amacımız bir eğitim kulübü olarak bir sporcu fabrikası gibi alt yapıdan daha çok sporcu çıkartıp ülke satrancımıza kazandırmak. Takımın 2. lige çıkmasında emeği olan tüm sporculara ve kulüp başkanımız Ayla Üstün’e de bize sağladığı olanaklardan dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim