30 haftada 33 puan toplayan Altınova Belediyespor 12 Mayısta Yalova Süper Amatör Küme şampiyonu ile play-out maçı oynayacak.

Bölgesel Amatör Lig kurulduğundan bu yana ilimizi başarıyla temsil eden Altınova Belediyespor 2012-2013 sezonunu hayal kırıklığı ile sonlandırdı. Sezona Okan Yılmaz ile başlayan ardından yola Yaşar Nalbantoğlu ile devam eden Sarı Yeşilliler baraj maçı oynayacak Yalova takımı oldu.

Altınova Hersekzade Ahmetpaşa Stadında karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladılar. ilerleyen dakikalarda golü koklayan ev sahibi Altınova Belediyespor bir çok ataktan faydalanamayınca ilk yarı golsüz 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına seyircisinin de desteğini arkasına alan Sarı Yeşilli temsilcimiz 54. Dakikada golcü oyuncusu Hüseyin Tunç’un attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden 6 dakika sonra geliştirdiği kontra atakta Altınova Belediyespor’da bu kez sahneye Ferdi Aksakal sahneye çıktı ve skoru 2-0’a getirdi. Müsabakanın son bölümlerinde ise oyunun kontrolünü eline alan İstanbul ekibi Vefaspor temsilcimizin kalesinde etkili olmaya başladı. 83. Dakikada gelişen Vefaspor atağında Oğuzhan Türkmen meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 2-1’e getirdi.

Bu golden sonra ortada geçen karşılaşmanın 93. Dakikasında ani gelişen İstanbul temsilcisinin atağında sahneye bir kez daha çıkan Oğuzhan Türkmen skoru 2-2’ye getirirken bu gol karşılaşmanın skorunu da tayin etmiş oldu.

Editör: TE Bilişim