Türkiye Boks Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyetleri içerisinde yer alan 2017 Yılı Büyük Erkekler 1.Grup Türkiye Boks Şampiyonası Aydın’da gerçekleştirildi.
Efeler Atatürk Spor Salonunda düzenlenen şampiyonada 24 ilden 80 sporcu ringe çıktı. Müsabakaları Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ve İl Müdürlüğü şube müdürleri yanı sıra vatandaşlar ve sporcular izledi. Yalova’yı temsil eden sporculardan Ferdi Altun, kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya kazandı.
Altun’un antrenörü Yüksel Turhan: “Antrenman biliminin gelişimi ile birlikte modern boksta daha aktif ve daha hızlı bir şekle bürünmüştü. Bizlerde bu bilinçle antrenmanlarımızı hazırlayarak başarılar elde etmeye başladık. Yalovalı boksörümüz Ferdi Altun’un kazandığı üçüncülük madalyası büyükler kategorisinde ilimizin boks branşında kazandığı  ilk madalyadır. Bu başarının gururu içerisindeyiz. Büyük Erkekler 1.Grup Türkiye Boks Şampiyonası'na  iyi hazırlandık, ilimize madalya ile döneceğimize inancımız tamdı, çok şükür Yalova’mıza büyükler kategorisinde ilk madalyayı kazandırmış olduk. Bizleri bu yolda yalnız bırakmayan başta Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürümüz Metin Kaplan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bundan sonraki hedefimizin milli takım olduğunu vurguluyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
Spor İl Müdürü Metin Kaplan, ”Antrenörümüz Yüksel Turhan’ın istekli olmasının sporcularımıza yansıması bizi sevindiriyor. İlimizin boks branşında büyükler kategorisinde ilk madalyasını kazanan sporcumuz Ferdi Altun ve antrenörü Yüksel Turhan’ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim