Kulüp olarak altyapıya büyük önem verdiklerini hatırlatan Gençtürk, önümüzdeki yıllarda yeni Buse’leri çıkartıp Milli takımlara kazandıracaklarının da altını çizdi.

“Asıl Hedefimiz Olimpiyatlar”

Yalova Tersaneler Spor Kulübü antrenörü Murat Gençtürk, “Buse’nin ikinci olması bizim için sürpriz başarı değil. Bizim hedefimiz olimpiyatlar. Gençler, U-23 ve büyüklerde olmak üzere; Avrupa ve dünya şampiyonalarında şampiyonlukları ve madalyaları var. Bunlar hep birer basamak. Sonucunda hedefimize ulaşmak için çalışmaya devam ediyoruz. Ufak tefek sakatlıklarımız var, ona rağmen bu büyük bir başarı. İlk bireysel dünya kupası olmasına rağmen iyi bir derece. Aslında şampiyonluk bekliyorduk, nasipte ikincilik varmış. Bundan sonra olimpiyat kotası için maçlara hazırlanacağız. İlki Mart ayının sonunda Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de. İkincisi de Nisan ayında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

“Yalova Yeni Buse’lere Hazır Olsun”

Kulüp olarak altyapıya büyük yatırım yaptıklarını belirten Gençtürk, “2016 Rio Olimpiyatlarında Buse Tosun, bizim en genç sporcumuzdu. Özellikle bayanlar güreşinde madalyamız yok. Artık yaşının da verdiği olgunlaşma ve tecrübeyle Tokyo Olimpiyatlarında hedefteki öncelik madalya, en büyük hedefimiz de şampiyonluk. Altınova Tersaneler Spor Kulübü’nde altyapı çalışmalarımız 2016 yılında miniklerle başladı. Şuanda 65 minik sporcumuz var. Bunlardan 3’ü Türkiye şampiyonu oldu. Takım halinde de arkadaşlarıyla birlikte Türkiye ikincisi oldular. Geçen yıl 8 madalya aldık. Bu sporcularımızın içinde bir değil, birkaç tane Buse çıkacağına inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim