Orhangazi Gençlik ve Spor Eğitim Derneği Spor Kulübü (OGESED) Başkanı İbrahim İnce, OGESED Basketbol takımı antrenörü Metin Yavuz, OGESED Basketbol takımı kaptanı Cem Zuhri gazetemizi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Amaçlarının Yalova’da gençliğe hizmet etmek olduğunu belirten İnce, basketbol takımı oyuncularının tamamının Yalovalı gençlerden oluştuğunu ve Bursa Büyük Erkekler Liginde ise 6’da 6 yaparak lider durumda olduğunu söyledi.
Yalova’da ayrıca okçuluk branşında da faaliyet gösterdiklerini belirten Başkan İbrahim İnce,” Orhangazi Gençlik ve Spor Eğitim Derneği Spor Kulübü’nün Yalova Şubesinde önemli çalışmalar yapıyoruz. Sadece okçuluk için 5 Bin TL yatırmadığımız için Yalova adı geçmiyor. Şuanda Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi seviyesinde olan Bursa Büyük Erkekler Liginde takımımız 6’da 6 yaptı. Bu gençlerin hepsi Yalovalı ve Yalova’yı başarıyla temsil ediyorlar. Yerel lig kurulması için çalışmalar başlattık. Bunun da meyvesini kısa sürede alacağımıza inanıyorum. Ayrıca 2003 doğumlu bir oyuncumuz yapılan taramalar sonrasında Milli takım daveti aldı. Bu da bizleri çok mutlu etti.
Ayrıca Okçulukta da faaliyetler gösteriyoruz. Yakın zamanda su sporlarında ve hentbolda da aktif halde olacağız. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile görüştük. Yalova’da Yürüyen Köşk kürek yarışlarını düzenlemek istiyoruz. Bu konuda Galatasaray onayı verdi. Fenerbahçe’den de kısa süre içerisinde cevap alacağız. Ardından bu yarışı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Amacımız yaptığımız ve yapacağımız projelerle Yalovalı gençlere hizmet etmek. Okul zamanı dışındaki vakitlerini sporla iç içe geçirmektir. Yalova’da ki oluşumda herkese kucak açtık. Branşları da Yalova’daki duayen isimlere emanet ettik. İyi bir sporcu havuzu oluşturmak istiyoruz. bunu da kısa bir süre içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi.
“Ücretsiz basketbol okulu açacağız”
OGESED basketbol antrenörü Metin Yavuz,” Yalova’da altyapıyı yeniden canlandıracağız. Bunu yaparken de herkesi kucaklayacağız. Ücretsiz basketbol kursu açıp 7’den 77’ye herkesle basketbolu tanıştıracağız. Atacağımız temellerle Yalova’da pas tutan basketbolu yeniden canlandıracağız. Eğer Bursa Büyük Erkekler Liginde şampiyon olursak gelecek sezon Bölgesel Basketbol Liginde mücadele etme hakkı elde edeceğiz. Yine Yalovalı gençleri kucaklayarak takımımızı oluşturup mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
OGESED Basketbol takımı kaptanı Cem Zuhri, Bursa’daki mücadelelerinde kendilerine destek veren herkese teşekkür ederken, Takımın tamamının Yalovalı gençlerden oluştuğunu ve gittikleri her yerde Yalova’yı temsil ettiklerini söyledi. 

Editör: TE Bilişim