“Amatör Spor Haftası” Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenerek ülke genelinde 10 -16  Ekim 2016 tarihleri arasında kutlanacaktır. 
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleşecek olan Amatör Spor Haftası’nda düzenlenecek faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması sağlanacak.
Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilecek. Bu etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanıyor. Bu kapsamda Yalova Atatürk Spor Salonunda ve 90. Yıl Spor Salonunda 12-14-16 Ekim tarihleri arasında 08:00-12:00 saatleri arasında bisiklet turu, 12-14 Ekim tarihleri arasında voleybol turnuvası, 13-14 Ekim tarihleri arasında güreş ve hentbol turnuvası, 14 Ekim tarihinde basketbol turnuvası, 15 Ekim tarihinde yüzme ile Amatör Spor Haftası ve Demokrasi Şehitleri Judo İl turnuvası düzenlenecek.

 

Editör: TE Bilişim