Yalova futbolunda geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bu sezon da başlama tarihleri ötelendi. Kulüplerin talepleri doğrultusunda hareket eden Yalova Futbol Tertip Komitesi, yerel ligler ve altyapı liglerinin tarihlerinde değişiklik yaparken; Süper Amatör Küme’de ise tarih değişikliğine gitmedi.

Kulüplerin mağdur olmasını istemediklerini belirten Yalova Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Sefa Demir, “Yeni futbol sezonunda liglerde tarih değişikliğine gidildi. Kulüplerimizin talepleri doğrultusunda hareket eden Futbol Tertip Komitesi, yeni sezonun startıyla ilgili değişikliğe gitti. Başlayacak liglerin tarih ve fikstürleri çekilmesine rağmen çok sayıda alt yapı takımımız liglerden çekilmiş veya farklı branşlara geçmek için müracaat etmiştir. Bu nedenle kulüplerimizin mağdur olmamaları ve katılacakları yaş kategorilerini tam olarak belirlemeleri için TFF Futbol İl Temsilciliği olarak U14-U16-U18 ve 1. Amatör Küme’nin lig başlangıç tarihlerini 15-16 Ekim 2022 Olarak belirledik. Bu tarihten sonra kesinlikle ilave veya çıkış olmayacak ligler başlayacaktır” şeklinde konuştu.

Eylül ayı içerisinde yapılan fikstür çekiminde U14 yaş kategorisi 1-2 Ekim, U16 ve 1. Amatör Küme 8-9 Ekim tarihlerinde başlayacağı duyurulmuştu. Kulüplerin talebi doğrultusunda hareket eden Yalova Futbol İl Temsilciliği ve Tertip Komitesi, U-14, U-16, U-18 ve 1. Amatör Kümede 2022-2023 sezonunun 15-16 Ekim’de başlatılmasını kararlaştırdı. Süper Amatör Kümenin başlangıç tarihinde herhangi bir değişiklik yapılmazken; bu organizasyon 28-29 Ekim’de yapılacak maçlarla start alacak.

Editör: TE Bilişim