Yunanistan'da geçtiğimiz ekim ayında düzenlenen Avrupa Kuraş Şampiyonası'nda gençlerde 48 kiloda mücadele veren 17 yaşındaki Leyla Kaymaz, erkek sporcularla yaptığı zorlu antrenmanların meyvesini altın madalyayla aldı. Avrupa Şampiyonu olan Kaymaz, Yunanistan'da İstiklal Marşı'nı okutarak Türk Bayrağı'nı göndere çektirdi.

2 yıldır Özbekistan'ın ata sporu kuraş sporunu da yaptığını anlatan başarılı sporcu, “Kuraşta yerde mücadele olmaması ilgimi çekti. Judo gibi kuraş da güzel bir spor. Denemek istedim ve bu konuda ilerledi. Judoda Türkiye yedinciliğim var. Kuraşta Türkiye şampiyonu, sonrasında da Avrupa şampiyonu oldum. Yunanistan'da İstiklal Marşı'nın okunması çok güzel bir duygu. Türk marşını söylerken Yunanlar dahi şaşırdı. İnsan o anda gurur duyuyor” dedi.

“Dünya şampiyonu olmak istiyorum”

Gözünü Dünya şampiyonluğuna diken Leyla Kaymaz, “Hindistan'da dünya şampiyonası olacak. İnşallah oraya gideceğim. Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bu sporda ilerlemek ve geleceğim en iyi noktaya gelmek istiyorum.Ben küçüklüğümden beri erkeklerle antrenman yapıyorum. O yüzden kızlara göre çok güçlü olduğum için şaşırıyorlar. Çünkü çok erkeklerle çalıştım ben. Gerçekten çok büyük katkısı oluyor. Onların gücüne yetişmek için kendini geliştirmeye çalışıyorsun ve güçlü oluyorsun. O yüzden erkeklerle çalışmak daha iyi oluyor. Kızlarla çalışmaktansa erkeklerle çalışmak daha iyi. Daha çok gelişim için katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

“Okulunda sporunu sürdürüyor”

Kızının başarısıyla gurur duyduğunu belirten baba Abdürrahim Kaymaz,” Kuraş Özbekistan'ın ata sporudur. Geçmişi olan bir spor dalıdır. Kuraş demek güreş demek. Spordaki deyimler de Özbekçe. Yan dal olarak judocular bu sporu yapabiliyor Bu sporda judoda, diğer sporlarda olduğu gibi yere düşünce oyun duruyor. Bu da Türklerin, ‘üstünsen ezmeyeceksin' anlayışı var” dedi.

Kaymaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne spora katkılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim